Birsa: "Zmaga, ne remi"

Foto: Žurnal24 Valter Birsa pred tekmo opušča misli na remi. Hoče zmago. (Foto: EPA)
Pred slovensko nogometno reprezentanco je krstna tekma kvalifikacij za EP 2012 na Poljskem in v Ukrajini. V Ljudskem vrtu bodo Slovenci ob 20:45 začeli dvoboj s Severnimi Irci.
Oglej si celoten članek

"Želimo zmagati, ne pa ostati neporaženi," pravi slovenski nogometni reprezentant Valter Birsa pred prvo kvalifikacijsko tekmo s Severno Irsko za nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini leta 2012, ki se bo v mariborskem Ljudskem vrtu v petek začela ob 20.45.

Namen Slovencev je jasen: na uvodni kvalifikacijski tekmi želijo osvojiti tri točke in tako mirno nadaljevati kvalifikacijski ciklus za evropsko prvenstvo. Slovenski nogometaši imajo s tokratnimi tekmeci dve izkušnji: pozitivno in negativno. V minulem kvalifikacijskem ciklusu za nastop na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki so zmagali v Ljudskem vrtu ter izgubili v Belfastu. Nasprotnike dobro poznajo, vedo, da so telesno dobro pripravljeni in močni v dvobojih, na bližnjem obračunu pa želijo prikazati svoj slog igre in doseči prvo zmago.

Foto: Žurnal24 "Pred nami je zahtevna tekma. Živčnosti ni, smo dokaj sproščeni, ker vemo, zakaj smo se zbrali. Treba bo igrati z glavo, torej pametno in odločno," pravi Zlatko Dedić, ki je še enkrat omenil, da je vzdušje v ekipi fantastično, skupaj s svojimi reprezentančnimi soigralci pa pričakuje veliko boljšo predstavo kot na avgustovski prijateljski tekmi v Ljubljani, ko so − na otvoritveni tekmi stadiona v Stožicah − ugnali Avstralce.

"Izkušnje z letošnjega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki so naše močno orožje, verjamem, da bo to dovolj, da se bomo veselili prve zmage," je pred treningom v Ljudskem vrtu dejal Dedić, ki ni mogel mimo vzdušja v Mariboru, kjer so si slovenski nogometaši v minulih kvalifikacijah tudi zagotovili vozovnico za SP. Napadalec nemškega Bochuma pričakuje, da jih bo več kot 12.000 gledalcev poneslo k novi zmagi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.