Šport > Nogomet
4 ogledov

Birsa: "Zmaga, ne remi"

Valter Birsa pred tekmo opušča misli na remi. Hoče zmago. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Pred slovensko nogometno reprezentanco je krstna tekma kvalifikacij za EP 2012 na Poljskem in v Ukrajini. V Ljudskem vrtu bodo Slovenci ob 20:45 začeli dvoboj s Severnimi Irci.

"Želimo zmagati, ne pa ostati neporaženi," pravi slovenski nogometni reprezentant Valter Birsa pred prvo kvalifikacijsko tekmo s Severno Irsko za nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini leta 2012, ki se bo v mariborskem Ljudskem vrtu v petek začela ob 20.45.

Namen Slovencev je jasen: na uvodni kvalifikacijski tekmi želijo osvojiti tri točke in tako mirno nadaljevati kvalifikacijski ciklus za evropsko prvenstvo. Slovenski nogometaši imajo s tokratnimi tekmeci dve izkušnji: pozitivno in negativno. V minulem kvalifikacijskem ciklusu za nastop na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki so zmagali v Ljudskem vrtu ter izgubili v Belfastu. Nasprotnike dobro poznajo, vedo, da so telesno dobro pripravljeni in močni v dvobojih, na bližnjem obračunu pa želijo prikazati svoj slog igre in doseči prvo zmago.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Pred nami je zahtevna tekma. Živčnosti ni, smo dokaj sproščeni, ker vemo, zakaj smo se zbrali. Treba bo igrati z glavo, torej pametno in odločno," pravi Zlatko Dedić, ki je še enkrat omenil, da je vzdušje v ekipi fantastično, skupaj s svojimi reprezentančnimi soigralci pa pričakuje veliko boljšo predstavo kot na avgustovski prijateljski tekmi v Ljubljani, ko so − na otvoritveni tekmi stadiona v Stožicah − ugnali Avstralce.

"Izkušnje z letošnjega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki so naše močno orožje, verjamem, da bo to dovolj, da se bomo veselili prve zmage," je pred treningom v Ljudskem vrtu dejal Dedić, ki ni mogel mimo vzdušja v Mariboru, kjer so si slovenski nogometaši v minulih kvalifikacijah tudi zagotovili vozovnico za SP. Napadalec nemškega Bochuma pričakuje, da jih bo več kot 12.000 gledalcev poneslo k novi zmagi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.