Birsi klop ne diši

Foto: Žurnal24 Birsa_SAD1_ins
Slovenski nogometni reprezentant Valter Birsa se je po golu za svoj Sochaux boljše volje pridružil izbrani vrsti. Proti Severni Irski kandidira za mesto v prvi enajsterici.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Kek pred Severno Irsko
Cesar pred Severno Irsko
Žlogar odpadel

Francoski prvoligaš Sochaux ni najbolje začel sezone. Še brez zmage se potika po najnižjih mestih v ligi, je pa na zadnji tekmi prinesel točko iz gostovanja v Nici. Rešil jo je naš reprezentant Valter Birsa , ki je za izenačenje zadel v 71. minuti. V zadnjem obdobju je sicer reden gost klopi za rezervne igralce. Položaj mu seveda ne ustreza. "Moj položaj v klubu je kljub temu golu še naprej podoben. V zadnjih dveh tekmah sem v igro vstopil kot neke vrste rešitelj pri zaostanku. Dobivam torej 20, 25 minut, jaz pa bi rad igral od začetka," nam je povedal nekdanji napadalec Gorice , ki si v Franciji kruh služi od leta 2006. Zadetek proti Nici je bil pravi razlog za zbadanje reprezentančnega kolega Luke Elsnerja . Ta je v mondenem francoskem letovišču namreč preživel otroštvo.

Valter Birsa želi s tremi točkami v Teplice. © Saša Despot

 
Irce spoznali že pred Slovaki
Glavna tema slovenskih ljubiteljev nogometa pa seveda ni Sochaux, pač pa Severna Irska. Naš sobotni gost v kvalifikacijski tekmi v Ljudskem vrtu je pravšnja ekipa za nadaljevanje uspešnega niza, a previdnost ni nikoli odveč.

"Ko smo se pripravljali na Slovake, smo gledali tekmo, ki so jo igrali s Severno Irsko. Vemo, da irska igra bazira na Davidu Healyju in da gre za zelo agresivno ekipo. Na to moramo biti pripravljeni," pravi Birsa, ki za zdaj zavrača misli o naslednjem nasprotniku Češki .

"Najprej se moramo osredotočiti na Severno Irsko, priti do rezultata, ki ga želimo in se potem optimistično podati na gostovanje v Teplice," je krajši pogovor sklenil 22-letnik, ki kandidira za mesto na bočnem položaju v zvezni vrsti čete selektorja Matjaža Keka.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.