Šport > Nogomet
9 ogledov

Birsi klop ne diši

Birsa_SAD1_ins Žurnal24 main
Slovenski nogometni reprezentant Valter Birsa se je po golu za svoj Sochaux boljše volje pridružil izbrani vrsti. Proti Severni Irski kandidira za mesto v prvi enajsterici.
 

Preberite še ...

Kek pred Severno Irsko
Cesar pred Severno Irsko
Žlogar odpadel

Francoski prvoligaš Sochaux ni najbolje začel sezone. Še brez zmage se potika po najnižjih mestih v ligi, je pa na zadnji tekmi prinesel točko iz gostovanja v Nici. Rešil jo je naš reprezentant Valter Birsa , ki je za izenačenje zadel v 71. minuti. V zadnjem obdobju je sicer reden gost klopi za rezervne igralce. Položaj mu seveda ne ustreza. "Moj položaj v klubu je kljub temu golu še naprej podoben. V zadnjih dveh tekmah sem v igro vstopil kot neke vrste rešitelj pri zaostanku. Dobivam torej 20, 25 minut, jaz pa bi rad igral od začetka," nam je povedal nekdanji napadalec Gorice , ki si v Franciji kruh služi od leta 2006. Zadetek proti Nici je bil pravi razlog za zbadanje reprezentančnega kolega Luke Elsnerja . Ta je v mondenem francoskem letovišču namreč preživel otroštvo.

Valter Birsa želi s tremi točkami v Teplice. © Saša Despot

 
Irce spoznali že pred Slovaki
Glavna tema slovenskih ljubiteljev nogometa pa seveda ni Sochaux, pač pa Severna Irska. Naš sobotni gost v kvalifikacijski tekmi v Ljudskem vrtu je pravšnja ekipa za nadaljevanje uspešnega niza, a previdnost ni nikoli odveč.

"Ko smo se pripravljali na Slovake, smo gledali tekmo, ki so jo igrali s Severno Irsko. Vemo, da irska igra bazira na Davidu Healyju in da gre za zelo agresivno ekipo. Na to moramo biti pripravljeni," pravi Birsa, ki za zdaj zavrača misli o naslednjem nasprotniku Češki .

"Najprej se moramo osredotočiti na Severno Irsko, priti do rezultata, ki ga želimo in se potem optimistično podati na gostovanje v Teplice," je krajši pogovor sklenil 22-letnik, ki kandidira za mesto na bočnem položaju v zvezni vrsti čete selektorja Matjaža Keka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.