Biser prve ekipe Barcelone bo lahko igral za Španijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Eden največjih talentov na svetu je dobil špansko državljanstvo.
Oglej si celoten članek

Nogometni up Barcelone Ansu Fati bo v prihodnje lahko igral tudi za špansko izbrano vrsto. Kot so danes sporočili na tamkajšnjem zunanjem ministrstvu, so ugodili prošnji za državljanstvo 16-letnega nogometaša, ki je sicer rojen v afriški državi Gvineja Bisao.

Fati se je pri sedmih letih preselil v Španijo, pri desetih pa so ga pri katalonskem velikanu povabili v svojo nogometno akademijo La Masio.

V tej sezoni je pri 16 letih že dokaj stabilen člen prve ekipe Barcelone, avgusta je postal najmlajši igralec Barcelone z zadetkom v španski ligi, v torek pa na tekmi proti Borussii Dortmund še najmlajši nogometaš z nastopom v ligi prvakov. Prejšnji teden je prvič tudi začel v prvi enajsterici, na ligaški tekmi z Valencio se je vpisal med strelce.

Po pridobitvi državljanstva bi lahko za novo domovino Španijo nastopil že na naslednjem velikem tekmovanju, oktobrskem svetovnem prvenstvu do 17 let v Braziliji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.