Bivši zmagovalec Toura se po mesecih odsotnosti vrača na dirke

Foto: Epa
Foto: Epa
Bernal se vrača na Danskem.
Oglej si celoten članek

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal se bo po hudih poškodbah in dolgotrajnem okrevanju po januarski nesreči vrnil v tekmovalni pogon, je v izjavi za javnost sporočilo njegovo moštvo Ineos Grenadiers. Nekdanji zmagovalec dirke po Franciji in Italiji bo od torka dalje nastopia na petdnevni preizkušnji po Danski.

Petindvajsetletni Kolumbijec se je 24. januarja na treningu v domovini zaletel v zadnji del avtobusa in si pri tem zlomil nekaj vretenc, stegnenico, pogačico ter tudi nekaj reber, ki so prebila del pljuč.

Foto: Profimedia Egan Bernal

Po takratnih zapisih kolumbijskih medijev bi lahko Bernal zaradi nesreče celo zaključil kariero in ostal hrom, a se je po dveh operacijah izkazalo, da bo lahko ob daljšem okrevanju znova kolesaril. Po slabih sedmih mesecih se bo Bernal vrnil na Danskem in preveril trenutno pripravljenost.

Vuelta Oglasila se je Jumbo-Visma, takšna je Rogličeva usoda

"Po vsem, kar se je dogajalo januarja, je to trenutek, na katerega sem nestrpno čakal - da znova dirkam z moštvenimi kolegi. To leto je bilo zelo zahtevno, tako fizično kot psihično. Pot, ki sem jo v tem času prestal, bo za vselej ostala z mano, tega ne bom nikoli pozabil," je za spletno stran dejal zmagovalec 19 dirk v poklicnem kolesarstvu.

Foto: Epa Egan Bernal

Bernal se je v zapisu na spletni strani vnovič zahvalil za podporo, ki mu bo dala motivacijo, da se vrne na staro raven, ko je dobil Tour (2019) in Giro (2021).

Sprva so se predvsem v različnih medijih pojavljala ugibanja, da bo Bernal startal že v petek na dirki po Španiji ali pa na nemški pentlji proti koncu meseca, a se nič od tega ni uresničilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.