Šport > Kolesarstvo
9908 ogledov

Oglasila se je Jumbo-Visma, takšna je Rogličeva usoda

Primož Roglič Vuelta Reševalni pas/Twitter
Jumbo-Visma je uradno potrdila nastop Primoža Rogliča na prihajajoči dirki po Španiji, kjer bo tekmoval v vlogi kapetana.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo v petek v Utrechtu lahko startal na dirki po Španiji, je danes poročal nizozemski portal WielerFlits, novico pa so nato uradno potrdili tudi pri Jumbo Vismi.

Slovenec, ki se je na minuli francoski pentlji huje poškodoval, je po zdravniškem pregledu prejel zeleno luč za nastop na Vuelti.

Trikratni zaporedni zmagovalec Vuelte je bil po hudem padcu na dirki po Franciji dlje časa vprašljiv za nastop na španski pentlji, danes pa je postalo znano, da bo Slovenec lahko dirkal na Nizozemskem in lovil še četrto zmago.

Vuelta bo od 19. avgusta do 11. septembra, ko bo znano, ali bo Rogliču uspelo ubraniti zmago.

Roglič je po poškodbi prvič na cesti lahko treniral šele dobra dva tedna pred začetkom Vuelte. "Klasična fotografija za dobro jutro, potem ko si končno spet nazaj na cesti," je z dvignjeno pestjo 4. avgusta na Instagramu zapisal Roglič.

Na Vuelti bodo Rogliču pomagali Američan Sepp Kuss, ki se je izkazal tudi na minuli dirki po Franciji, Nizozemci Robert Gesink, Sam Oomen in Mike Teunissen, Italijan Edoardo Affini ter Avstralca Chris Harper in Rohan Dennis.

Šporni direktor moštva Merijn Zeeman je za klubsko spletno stran pojasnil, da Roglič po hudem padcu ni imel optimalnih priprav, vendar mu bodo skušali pomagati.

"Veseli smo, da bo lahko Primož nastopil na Vuelti po hudi poškodbi na dirki po Franciji. Logično, da ni imel najboljših priprav, vendar ga zelo spoštujemo zaradi tega, kako se mu je vseeno uspelo pripraviti," je dejal Zeeman.

"Mislim, da imamo dobro in uravnoteženo ekipo, ki lahko optimalno podpira Primoža na vseh področjih. Škoda, da Koen Bouwman zaradi poškodbe ne bo nastopil. Z veseljem bi ga videli na Vuelti v odlični formi, ki jo je prikazal na zadnjem Giru," je še povedal športni direktor nizozemske ekipe.

Dirka po Španiji se bo v petek začela na Nizozemskem. "Nizozemski začetek je za nas zelo poseben. Veselimo se, da se bomo v petek pokazali pred domačim občinstvom."

Primož Roglič je dirko po Španiji osvojil v letih 2019, 2020 in 2021.

Primož Roglič Vuelta | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.