Bjoergnova na vrhu večne lestvice

Foto: Epa
Foto: Epa
Norvežanka se je z novo zlato medaljo vpisala v zgodovino.
Oglej si celoten članek

Norveška smučarska tekačica Marit Bjoergen je danes na olimpijskih igrah v Pyeongchangu zmagala še na 30-kilometrski tekmi v smučarskem teku in se s 15 kolajnami, med njimi osmimi zlatimi, zavihtela na vrh večne lestvice najuspešnejših tekmovalcev na zimskih OI.

Bjoergnova je zlato v klasični tehniki osvojila zelo prepričljivo, saj je imela v cilju skoraj dve minuti prednosti pred zasledovalkami. Srebro in bron sta osvojili Finka Krista Parmakoski in Švedinja Stina Nilsson.

S 30-kilometrsko žensko preizkušnjo v klasični tehniki se je končala še zadnja tekma na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu.

Smučarski tek (M) Fincu najdaljša preizkušnja OI

Smučarski tek, 30 km klasično (Ž):

1. Marit Björgen (Nor) 1:22:17,6
2. Krista Pärmäkoski (Fin) +1:49,5
3. Stina Nilsson (Šve) 1:58,9
4. Ingvild Flugstad Oestberg (Nor) 2:00,4
5. Charlotte Kalla (Šve) 2:57,2
6. Kerttu Niskanen (Fin) 3:01,6
7. Jessica Diggins (ZDA) 3:37,2
8. Heidi Weng (Nor) 4:07,9
9. Teresa Stadlober (Avt) 4:14,1
10. Masako Ishida (Jap) 4:20,8
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.