Blagajna Maribora prešteva milijone: že pri 2,675

Foto: NK Maribor
Foto: NK Maribor
Z uspehi na zelenici bo nogometni klub Maribor tudi v letošnji sezoni krepko presegel finančni načrt in še utrdil svoj status kot eno najdonosnejših "podjetij" v državi.
Oglej si celoten članek

Maribor ni uspešen le na nogometnih igriščih, temveč vodi uspešno finančno poslovanje in ostaja najuspešnejši slovenski klub. Prihodki državnih prvakov so po poročanju Večera s 6,4 milijona evrov v letu 2011 lani zrasli na 10,4 milijona evrov, najuspešnejše "podjetje" v Mariboru pa je imelo lani 1,8 milijona evrov dobička.

Večer je postregel tudi s podatkom, koliko so proračun vijoličastih okrepili zadnji uspehi v kvalifikacijah za nogometno Ligo prvakov. Torkovo slavje nad ciprskim Apoelom in uvrstitev v končnico kvalifikacij, ki pomeni zadnjo stopničko pred Ligo prvakov, sta Mariborčanom navrgla 2,1 milijona evrov, morebitna uvrstitev v Ligo prvakov pa bi prinesla še vsaj 8,6 milijona evrov.

Samo letos 2,675 milijona evrov

Nogometni klub iz drugega največjega slovenskega mesta je letos z igranjem v Evropi zaslužil že skupno 2,675 milijona evrov. Vsak udeleženec kvalifikacij je prejel 200 tisoč evrov, 175 tisoč evrov so Mariborčani dobili za udeležbo v drugem krogu (Birkirkara) in 200 tisoč za udeležbo v tretjem krogu (Apoel).

Po razpletu povratnih tekem tretjega kroga so znani nosilci v play-offu. Tekmec Maribora v zadnjem predkrogu kvalifikacij Lige prvakov bo znan v petek, ko bodo na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu z začetkom ob 11.45 izžrebali pare končnice kvalifikacij.

Tekmec znan čez manj kot 24 ur

Morebitni tekmeci Maribora so Basel, Celtic, Steaua, Viktoria Plzeň in Dinamo Zagreb. Mariborčani so kot nenosilci v drugem bobnu, v katerem čakajo ples kroglic še Austria, Legia, Šahtar Karagandi in Ludogorec. Prve tekme bodo 20. ali 21. avgusta, povratne 27. ali 28. avgusta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.