Šport > Nogomet
7 ogledov

Blagajna Maribora prešteva milijone: že pri 2,675

arghus nk maribor predstavitev dresov cvijanović mertelj tavares NK Maribor
Z uspehi na zelenici bo nogometni klub Maribor tudi v letošnji sezoni krepko presegel finančni načrt in še utrdil svoj status kot eno najdonosnejših "podjetij" v državi.

Maribor ni uspešen le na nogometnih igriščih, temveč vodi uspešno finančno poslovanje in ostaja najuspešnejši slovenski klub. Prihodki državnih prvakov so po poročanju Večera s 6,4 milijona evrov v letu 2011 lani zrasli na 10,4 milijona evrov, najuspešnejše "podjetje" v Mariboru pa je imelo lani 1,8 milijona evrov dobička.

Večer je postregel tudi s podatkom, koliko so proračun vijoličastih okrepili zadnji uspehi v kvalifikacijah za nogometno Ligo prvakov. Torkovo slavje nad ciprskim Apoelom in uvrstitev v končnico kvalifikacij, ki pomeni zadnjo stopničko pred Ligo prvakov, sta Mariborčanom navrgla 2,1 milijona evrov, morebitna uvrstitev v Ligo prvakov pa bi prinesla še vsaj 8,6 milijona evrov.

Samo letos 2,675 milijona evrov

Nogometni klub iz drugega največjega slovenskega mesta je letos z igranjem v Evropi zaslužil že skupno 2,675 milijona evrov. Vsak udeleženec kvalifikacij je prejel 200 tisoč evrov, 175 tisoč evrov so Mariborčani dobili za udeležbo v drugem krogu (Birkirkara) in 200 tisoč za udeležbo v tretjem krogu (Apoel).

Po razpletu povratnih tekem tretjega kroga so znani nosilci v play-offu. Tekmec Maribora v zadnjem predkrogu kvalifikacij Lige prvakov bo znan v petek, ko bodo na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu z začetkom ob 11.45 izžrebali pare končnice kvalifikacij.

Tekmec znan čez manj kot 24 ur

Morebitni tekmeci Maribora so Basel, Celtic, Steaua, Viktoria Plzeň in Dinamo Zagreb. Mariborčani so kot nenosilci v drugem bobnu, v katerem čakajo ples kroglic še Austria, Legia, Šahtar Karagandi in Ludogorec. Prve tekme bodo 20. ali 21. avgusta, povratne 27. ali 28. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.