Blatter za poostritev pravil o lastništvu klubov

Foto: Žurnal24 Sepp Blatter v JAR
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Sepp Blatter si želi poostriti pravila o lastništvu klubov, saj hoče preprečiti vstop "ameriškega franšiznega sistema" v evropski nogomet.
Oglej si celoten članek
Seppa Blatterja je razočarala predvsem odločitev športnega arbitražnega razsodišča v Lausanni (CAS), ki je zavrnilo poskus španske nogometne zveze pri blokiranju ekipe Granada 74 v drugoligaško konkurenco.

Bistvo vsega skupaj je, da je Granada 74 lani po športnih kriterijih napredovala v četrto regionalno ligo. Kar naenkrat pa se je znašla še dva razreda višje. Zasedla je mesto v drugi ligi, potem ko je kupila tedanjega drugoligaša Ciudad Murcio. Granada 74 trenutno zaseda 16. mesto v drugi španski ligi.

CAS je že 24. avgusta razsodil, da je španska liga priznala Granado 74 kot primernega drugoligaša ter da sprememba imena in premik iz četrte v drugo ligo nista kršila nobenega pravilnika.
 

Sepp Blatter © Getty Images

 
"Zelo sem razočaran nad odločitvijo CAS, saj sploh ni upošteval športnih kriterijev glede kvalifikacij v določeno ligo. S tem je odprl vrata ameriškemu franšiznemu sistemu. FIFA bo takoj ukrepala in skušala zakrpati to luknjo z uvedbo ustreznih pravil," je dejal Blatter.

Krovna nogometna organizacija je sporočila tudi, da bo na letošnjem klubskem svetovnem prvenstvu na Japonskem preizkusila novo žogo s čipom, ki pomaga sodnikom pri prehodu žoge čez golovo črto, in da bosta na tistih tekmah po dva dodatna pomožna sodnika.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.