Šport > Nogomet
21 ogledov

Blatter za poostritev pravil o lastništvu klubov

Sepp Blatter v JAR Žurnal24 main
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Sepp Blatter si želi poostriti pravila o lastništvu klubov, saj hoče preprečiti vstop "ameriškega franšiznega sistema" v evropski nogomet.
Seppa Blatterja je razočarala predvsem odločitev športnega arbitražnega razsodišča v Lausanni (CAS), ki je zavrnilo poskus španske nogometne zveze pri blokiranju ekipe Granada 74 v drugoligaško konkurenco.

Bistvo vsega skupaj je, da je Granada 74 lani po športnih kriterijih napredovala v četrto regionalno ligo. Kar naenkrat pa se je znašla še dva razreda višje. Zasedla je mesto v drugi ligi, potem ko je kupila tedanjega drugoligaša Ciudad Murcio. Granada 74 trenutno zaseda 16. mesto v drugi španski ligi.

CAS je že 24. avgusta razsodil, da je španska liga priznala Granado 74 kot primernega drugoligaša ter da sprememba imena in premik iz četrte v drugo ligo nista kršila nobenega pravilnika.
 

Sepp Blatter © Getty Images

 
"Zelo sem razočaran nad odločitvijo CAS, saj sploh ni upošteval športnih kriterijev glede kvalifikacij v določeno ligo. S tem je odprl vrata ameriškemu franšiznemu sistemu. FIFA bo takoj ukrepala in skušala zakrpati to luknjo z uvedbo ustreznih pravil," je dejal Blatter.

Krovna nogometna organizacija je sporočila tudi, da bo na letošnjem klubskem svetovnem prvenstvu na Japonskem preizkusila novo žogo s čipom, ki pomaga sodnikom pri prehodu žoge čez golovo črto, in da bosta na tistih tekmah po dva dodatna pomožna sodnika.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.