Blažič doprinesel zgolj točko

Foto: EPA
Foto: EPA
Med slovenskimi košarkarji v evroligi je danes igral le Jaka Blažič, ki je z Laboral Kutxa doma premagal Emporio Armani s 94:82. Slovenski reprezentant je igral deset minut, v tem času pa je dosegel točko in imel podajo.
Oglej si celoten članek

Laboral Kutxa je bil proti zadnjeuvrščeni ekipi skupine B ves čas v vodstvu, že v prvi četrtini je povedel za devet točk, ob polčasu je vodil za 15. V domači ekipi sta bila najbolj razpoložena za igro Fabien Causer z 22 in Darius Adams z 20 točkami.

Blažičeva ekipa je s štirimi zmagami in dvema porazoma na drugem mestu skupine B, v vodstvu je Olympiacos Pirej, ki je danes zmagal v Zagrebu proti Cedeviti in ima zmago več.

Še petič v letošnji sezoni je praznih rok v skupini C stala Zielona Gora slovenskega trenerja Saša Filipovskega. Poljaki so izgubili na gostovanju v Kaunasu, kjer je domači Žalgiris slavil s 67:56.

Na edinem sredinem srečanju v Madridu med evropskim prvakom Realom in ruskim Himkijem, zmagali so gostje s 85:82, so bili udeleženi trije Slovenci. Tekmo je sodil mariborski sodnik Saša Pukl, za rusko zasedbo je Zoran Dragić v 17 minutah dosegel 4 točke in imel skok, mladi Luka Dončić pa je s klopi pospremil četrti poraz aktualnih evropskih prvakov. Real Madrid ima po šestih krogih le dve zmagi, Himki pa je pri izkupičku 4-2.

V petek bo Aleksej Nikolić z ekipo Brose Baskets gostil Unicajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.