Šport > Košarka
60 ogledov

Blažič doprinesel zgolj točko

jaka blažič laboral kutxa EPA
Med slovenskimi košarkarji v evroligi je danes igral le Jaka Blažič, ki je z Laboral Kutxa doma premagal Emporio Armani s 94:82. Slovenski reprezentant je igral deset minut, v tem času pa je dosegel točko in imel podajo.

Laboral Kutxa je bil proti zadnjeuvrščeni ekipi skupine B ves čas v vodstvu, že v prvi četrtini je povedel za devet točk, ob polčasu je vodil za 15. V domači ekipi sta bila najbolj razpoložena za igro Fabien Causer z 22 in Darius Adams z 20 točkami.

Blažičeva ekipa je s štirimi zmagami in dvema porazoma na drugem mestu skupine B, v vodstvu je Olympiacos Pirej, ki je danes zmagal v Zagrebu proti Cedeviti in ima zmago več.

Še petič v letošnji sezoni je praznih rok v skupini C stala Zielona Gora slovenskega trenerja Saša Filipovskega. Poljaki so izgubili na gostovanju v Kaunasu, kjer je domači Žalgiris slavil s 67:56.

Na edinem sredinem srečanju v Madridu med evropskim prvakom Realom in ruskim Himkijem, zmagali so gostje s 85:82, so bili udeleženi trije Slovenci. Tekmo je sodil mariborski sodnik Saša Pukl, za rusko zasedbo je Zoran Dragić v 17 minutah dosegel 4 točke in imel skok, mladi Luka Dončić pa je s klopi pospremil četrti poraz aktualnih evropskih prvakov. Real Madrid ima po šestih krogih le dve zmagi, Himki pa je pri izkupičku 4-2.

V petek bo Aleksej Nikolić z ekipo Brose Baskets gostil Unicajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.