Blažič: Nisem vedel, da je bilo v zadnjih letih tako v Stožicah

Foto: Anže Petkovšek Jaka Blažič
Kapetan Cedevite Olimpije je bil vidno razočaran ob evropskem porazu.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski košarkarji so tekmovanje v pokalu EuroCup odprli s porazom na domačem parketu, z 79:73 je Cedevito Olimpijo premagala turška Darussafaka, ki je v pred dvema sezonama osvojila to tekmovanje, v minuli pa je nastopala v Evroligi.

"Razočaranje je kar veliko, vsi smo po tihem pričakovali zmago na prvi domači tekmi v EuroCupu. Na žalost se ni izteklo tako. Iz tega moramo zdaj potegniti tudi nekaj dobrega, če se bomo kaj naučili iz te tekme, bo še vse v redu," je po porazu proti tuški zasedbi dejal Jaka Blažič.

Ljubljančani so dvoboj izgubili predvsem zaradi slabega zapiranja pod svojim košem in izgubljenega skoka. Košarkarji turške zasedbe, prednjačili so njihovi Američani, so ulovili 48 žog, Ljubljančani le 31. Durrussafaka je imela tudi 17 ofenzivnih skokov.

EuroCup Zmaji klonili po razburljivi končnici

"Ja, odločil je skok. Ta obrambni skok nam je delal preglavice že celotno pripravljalno obdobje. To moramo razčistiti v glavah, predvsem branilci moramo pomagati našim centrom. O tem bomo vsekakor razmišljali pred naslednjo tekmo in upam, da bomo to čimprej popravili."

Foto: Anže Petkovšek Cedevita Olimpija - Darussafaka Tekfen

"Sicer napredujemo, tega pa danes na žalost nismo pokazali. Na primer tista tekma proti Budućnosti v superpokalu in današnji dvoboj sta, kot dan in noč. Zdaj je treba vse le povezati. Imamo kakovostno rotacijo igralcev, potrebno je to le povezati v ekipo. Ko bomo to naredili, ko bo imel vsak svojo vlogo v tem moštvu, bo prišel tudi rezultat," je prepričan Blažič.

Prvo evropsko teko v tej sezoni si je v Stožicah po uradnih podatkih ogledalo 2.400 gledalcev, kar je precej večja številka, kot je bil to običaj v zadnjih letih. "Kar lepa številka. Jaz sem sicer ob igranju pred leti bil še navajen, da je prisotnih tudi več gledalcev, nisem vedel, da je vse skupaj tako padlo v zadnjih sezonah, ko nisem igral tu. Ampak tukaj smo, da tudi to popravimo. Pokazati moramo boljšo igro, le tako bo vel gledalcev na tribunah."

Novi kapetan Olimpije je celo morda pregorel v želji, da se ob povratku v Stožice dokaže ljubljanski publiki. "Bilo je nekaj potez, ki si jih ne bi smeli privoščiti v zaključku tekme, tudi jaz osebno. Ampak v nekem naletu, v želji, da preobrneš dvoboj in zmagš ter se znebiš nekega bremena, se na žalost ni izšlo. V zaključkih bo treba poiskati drugačne rešitve," je dejal Blažič, ki je tekmo sklenil z desetimi točkami, njegov met iz igre pa je bil le 3/11. Pri rezultatu 73:75 je v zadnji minuti krenil v protinapad, ki pa se je končal z njegovo osebno napako v napadu.

Foto: Anže Petkovšek Cedevita Olimpija - Darussafaka Tekfen

V minuli sezoni je kot član Barcelone še igral v Evroligi, tokrat je zaigral v drugem razredu evropske košarke. Kakšna je razlika? "Zagotovo je evroliga najboljše tekmovanje v Evropi, vseeno so v njej takšne organizacije, takšni igralci, ki so nivo pred ostalimi ligami. Je pa tudi EuroCup na odlični ravni, v njem je veliko talenta in dobrih ekip. Bo zanimivo tekmovanje. Kje se vidimo po prvi tekmi? Še vedno je želja drugi del, bomo pa šli iz tekme v tekmo. Vsekako pa je cilj napredovanje v drugi del tekmovanja."

V petek bo Cedevita Olimpija sicer že morala odigrati naslednjo tekmo, v uvodnem dvoboju ABA lige gostuje pri moštvu Mega Bemax. "Mega je mlada ekipa. Praktično trenirajo od konca julija, so ista ekipa kot v minuli sezoni. Mladi so, dobro tečejo, nimajo nobenega pritiska, kar mlade košarkarje dela zelo nevarne. Za nas bo to zelo pomembna tekma, upamo na zmago. Želimo odpreti ABA ligo na pravi način in potem se bomo skoncentrirali na Unics iz Kazana."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.