Blažič z novo vrhunsko predstavo

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski reprezentant Jaka Blažić je bil eden glavnih akterjev četrte zmage košarkarjev Crvene zvezde v Evroligi.
Oglej si celoten članek

Jaka Blažič je dosegel 19 točk (trojke 3:4) in ujel osem skokov, Crvena zvezda pa je pred domačimi gledalci premagalo Neptunas iz Litve z 79:62 in naredilo velik korak k uvrstitvi med šestnajst najboljših ekip tekmovanja. Prvi strelec in igralec tekme - verjetno tudi sedmega kola Evrolige - je bil sicer Boban Marjanović, ki je ob metu iz igre 11:13 dosegel 24 točk, poleg tega pa je ujel še 12 odbitih žog.

Sicer pa je tekma minila v nenavadnem vzdušju. Približno 13.000 gledalcev, ki so znani po vročekrvnem spodbujanju, je tekmo spremljajo v tišini, brez navijanja, v spomin na navijača Marka Ivkovića, ki je umrl prejšnji teden v pretepu z navijaško skupino Galatasarayja v Istanbulu. Vodstvo Evrolige je sicer tik pred tekmo zamenjalo tudi enega od sodnikov. Namesto predvidenega Turka Ersana Kartala je vskočil Poljak Piotr Pastusiak.

V vrstah Neptunasa je bil najboljši strelec Deividas Gailius, še v minuli sezonii član Uniona Olimpije, ki je dosegel 18 točk ter imel pet skokov in šest podaj.

Zmaga tudi za slovenski dvojec pri Baskih

Danes sta v Evroligi nastopila še dva Slovenca in bila prav tako uspešna. Mirza Begić in Saša Vujačić sta s Kutxo Laboral premagala do tega kroga neporaženi Olympiacos z 89:70. Begić je proti svoje nekdanjemu klubu zbral 12 točk (met iz igre 4:5, prosti meti 4:4), 7 skokov in 3 blokade, Vujačić pa je k uspehu prispeval 4 točke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.