Šport
18 ogledov

Blažič z novo vrhunsko predstavo

Jaka Blažič Arnas Butkevičius Neptunas Crvena zvezda Evroliga EPA
Slovenski reprezentant Jaka Blažić je bil eden glavnih akterjev četrte zmage košarkarjev Crvene zvezde v Evroligi.

Jaka Blažič je dosegel 19 točk (trojke 3:4) in ujel osem skokov, Crvena zvezda pa je pred domačimi gledalci premagalo Neptunas iz Litve z 79:62 in naredilo velik korak k uvrstitvi med šestnajst najboljših ekip tekmovanja. Prvi strelec in igralec tekme - verjetno tudi sedmega kola Evrolige - je bil sicer Boban Marjanović, ki je ob metu iz igre 11:13 dosegel 24 točk, poleg tega pa je ujel še 12 odbitih žog.

Sicer pa je tekma minila v nenavadnem vzdušju. Približno 13.000 gledalcev, ki so znani po vročekrvnem spodbujanju, je tekmo spremljajo v tišini, brez navijanja, v spomin na navijača Marka Ivkovića, ki je umrl prejšnji teden v pretepu z navijaško skupino Galatasarayja v Istanbulu. Vodstvo Evrolige je sicer tik pred tekmo zamenjalo tudi enega od sodnikov. Namesto predvidenega Turka Ersana Kartala je vskočil Poljak Piotr Pastusiak.

V vrstah Neptunasa je bil najboljši strelec Deividas Gailius, še v minuli sezonii član Uniona Olimpije, ki je dosegel 18 točk ter imel pet skokov in šest podaj.

Zmaga tudi za slovenski dvojec pri Baskih

Danes sta v Evroligi nastopila še dva Slovenca in bila prav tako uspešna. Mirza Begić in Saša Vujačić sta s Kutxo Laboral premagala do tega kroga neporaženi Olympiacos z 89:70. Begić je proti svoje nekdanjemu klubu zbral 12 točk (met iz igre 4:5, prosti meti 4:4), 7 skokov in 3 blokade, Vujačić pa je k uspehu prispeval 4 točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.