Šport
50 ogledov

Blažiču sedem točk ob porazu

Jaka Blažič EPA
Crvena zvezda je po dveh podaljških klonila na gostovanju v Istanbulu. Boljši je bil Galatasaray.

Slovenski košarkarski reprezentant Jaka Blažič je s Crveno zvezdo v šestem kolu Evrolige v gosteh po dveh podaljških izgubil proti Galatasarayu s 103:110. Blažič je v 31:47 minute dosegel sedem točk, dva skoka, dve ukradeni žogi, dve podaji, v statistiko pa je vpisal še en blokiran met.

Beograjčani so po prvem polčasu zaostajali s 40:45, nato pa v drugem polčasu prišli do preobrata, vodstvo pa v zadnjih minutah zapravili. Podaljšek je dve sekundi pred koncem rednega dela z izjemnim metom za tri točke izsilil Zoran Erceg.

Preostali trije Slovenci so svoje tekme odigrali že v četrtek. Boštjan Nachbar je z Barcelono gostoval pri Bayernu iz Münchna in zmagal z 99:77. Nekdanji reprezentant je za zmago katalonske ekipe, ki v tej sezoni še ne pozna poraza, v 13 minutah dosegel 15 točk in tri skoke.

Laboral Kutxa Saše Vujačića in Mirze Begića je gostoval pri Neptunasu iz Klaipede in izgubil z 79:80. Vujačić je v desetih minutah dosegel dve točki, skok in podajo. Mirza Begić je debitiral v dresu španskega moštva, v 12:30 minute pa je zbral osem točk, dva skoka in tri blokade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.