Šport
14 ogledov

Blažič in Vujačić poražena

Jaka Blažič EPA
V 4. kolu najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja je od slovenskih košarkarjev do zmage prišel le Boštjan Nachbar.

V četrtem kog Evrolige sta od trojice Slovencev zadnja na parket stopila Jaka Blažič in Saša Vujačić. Oba sta ga zapustila sklonjenih glav. Crvena zvezda je s 57:62 klonila proti Olympiacosu, Laboral Kutxa pa z 69:79 proti Valencii.

Grški velikan je v Beogradu prišel do četrte zmage. Blažič je bil z desetimi točkami drugi strelec rdeče-belih, v statistiko je vpisal še dva skoka in dve podaji. Crvena zvezda ima po štirih krogih dve zmagi in dva poraza.

Španski dvoboj med Valencio in Laboral Kutxo, za slednjo je Vujačić odigral drugo tekmo v Evroligi, je dobila domača zasedba, ki je v tej sezoni slavila sploh prvič. Baski so na drugi strani vknjižili drugi poraz, Vujačić je v dobre pol ure zbral sedem točk, šest skokov, ukradeno žogo in podajo.

Že v četrtek je svojo tekmo odigral Boštjan Nachbar, njegova Barcelona je z 80:78 v gosteh premagala Fenerbahče. Nekdanji slovenski reprezentant je na parketu preživel dve minuti in 31 sekund, v tem času pa pa je ostal brez točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.