Šport
14 ogledov

Blažič 13 točk ob zmagi

Jaka Blažič Arnas Butkevičius Neptunas Crvena zvezda Evroliga EPA
V 3. kolu 13 točk Jake Blažiča on zmagi Crvene zvezde, Dimitris Diamantidis pa je presegel mejo 1000 podaj v Evroligi.

Beograjska Crvena zvezda, v kateri igra slovenski reprezentant Jaka Blažič, je v tretjem kolu Evrolige doma premagala špansko Valencio s 76:63 in prišla do druge zmage v skupini D. Blažič je na parketu prebil slabih 18 minut, dosegel je 13 točk in bil za Bobanom Marjanovićem (16) in Marcusom Williamsom (14) tretji strelec gostiteljev. Slovenski repezentant je zbral še dva skoka in podajo.

V derbiju večera je Panathinaikos gostil Fenerbahce. Atenčani so presenetljivo zlahka prišli do zmage z 91:73. A. J. Slaughter je pri zmagovalcih zbral 23 točk, znova pa je blestel Dimitris Diamantidis, ki je kot prvi v zgodovini najprestižnejšega evropskega tekmovanja presegel mejo 1000 asistenc. Tokrat jih je zbral 10 in se tako ustavil pri številki 1009. Nekoliko presenetljivo je doma izgubil tudi drugi klub iz Istanbula, Anadolu Efes je z 62:65 klonil proti Žalgirisu

Boštjan Nachbar bo v dresu Barcelone v petek gostil Turov Zgorzelec, Laboral Kutxa, ki jo je pred dnevi okrepil Saša Vujačić pa se bo prav tako pred domačimi gledalci pomerila s turškim Galatasarayjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.