Blažiču 12 minut, Dončić ostal na klopi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Luka Dončić si je košarkarski El Clásico med Realom in Barcelono ogledal s klopi. Jaka Blažič je prispeval tri točke k zmagi Laboral Kutxe.
Oglej si celoten članek

V četrtem krogu drugega dela košarkarske evrolige sta se v Madridu v velikem derbiju skupine F pomerili ekipi Real Madrida in Barcelone. S 87:86 je v gosteh zmagala Barcelona, Luka Dončić pa za Real Madrid ni igral. Jaka Blažič je pri zmagi Laborala Kutxe nad moskovskim CSKA-jem z 81:71 dosegel trojko.

Veliki španski derbi je bil odločen šele v končnici tekme. Madridski košarkarji so prvo četrtino dobili z desetimi točkami prednosti, ki so jo gostje nadoknadili v tretji četrtini tekme. V razburljivi končnici so bili bolj mirni košarkarji Barcelone, ki so v svojih vrstah imeli razpoloženega Justina Doellmana, ki je tekmo končal pri 24 točkah, od tega je dosegel tudi šest trojk iz šestih poskusov. V domači ekipi je Sergio Rodriguez tekmo končal pri 18 točkah.

Tretja španska ekipa v skupini F Laboral Kutxa je gostila CSKA iz Moskve. Do odločitve je prišlo v zadnji četrtini, ki so jo s sedmimi točkami razlike dobili domači košarkarji, pri katerih se je z 19 točkami izkazal grški reprezentant Ioannis Bourousis. Slovenski reprezentant v vrstah domače ekipe Blažič je igral 12 minut, v tem času pa je zadel eno trojko iz dveh poskusov, enkrat pa je pobral žogo izpod svojega koša. V gostujoči ekipi je bil z 18 točkami najbolj razpoložen Srb Miloš Teodosić.

Danes sta bili na sporedu tudi dve tekmi v skupini E. Na prvi je bila Lokomotiva iz Krasnodarja boljša od atenskega Panathinaikosa. Zanj je bil to tretji poraz, za rusko ekipo, v kateri je s šestimi trojkami iz osmih poskusov in 20 točkami blestel Donaye Draper, pa tretja zmaga. Pri grški ekipi je 13 točk dosegel James Feldeine. Do druge zmage v drugem delu evrolige so prišli košarkarji Cedevite, ki so v izenačeni tekmi premagali Efes iz Istanbula. S po 16 točkami sta se v domači ekipi izkazala Mario Arapović in Miro Belan, pri gostih jih je 17 dosegel Derrick Brown, eno manj pa hrvaški reprezentant Dario Šarić.

V petek se bosta v skupini F v Moskvi pomerila dva slovenska košarkarja. Zoran Dragić bo igral za Himki iz Moskve, Aleksej Nikolić pa za do tega kroga vodilni Brose Baskets iz Bamberga.

Evroliga, 4. krog:

Skupina E

Lokomotiva Kuban : Panathinaikos 76:67
Cedevita Zagreb : Efes Istanbul 84:80

Lestvica:
1. Lokomotiva Kuban Krasnodar 7
2. Fenerbahče Istanbul 6
3. Efes Istanbul 8
4. Cedevita Zagreb 6
5. Unicaja Malaga 5
6. Panathinaikos Atene 5
7. Crvena zvezda 4
8. Darušafaka Istanbul 3

Skupina F

Laboral Kutxa : CSKA Moskva 81:71
Jaka Blažič 3 točke, 1 skok v 12 minutah za Laboral Kutxo

Real Madrid : Barcelona 86:87
Luka Dončić ni igral za Real Madrid

Lestvica:
1. Laboral Kutxa Vitoria 6
2. CSKA Moskva 6
3. Barcelona 6
4. Real Madrid 6
5. Brose Baskets Bamberg 5
6. Olympiakos Pirej 5
7. Himki Moskva 5
8. Žalgiris Kaunas 3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.