Šport > Košarka
71 ogledov

Blažiču 12 minut, Dončić ostal na klopi

jaka blažič Laboral Kutxa  evroliga Profimedias
Luka Dončić si je košarkarski El Clásico med Realom in Barcelono ogledal s klopi. Jaka Blažič je prispeval tri točke k zmagi Laboral Kutxe.

V četrtem krogu drugega dela košarkarske evrolige sta se v Madridu v velikem derbiju skupine F pomerili ekipi Real Madrida in Barcelone. S 87:86 je v gosteh zmagala Barcelona, Luka Dončić pa za Real Madrid ni igral. Jaka Blažič je pri zmagi Laborala Kutxe nad moskovskim CSKA-jem z 81:71 dosegel trojko.

Veliki španski derbi je bil odločen šele v končnici tekme. Madridski košarkarji so prvo četrtino dobili z desetimi točkami prednosti, ki so jo gostje nadoknadili v tretji četrtini tekme. V razburljivi končnici so bili bolj mirni košarkarji Barcelone, ki so v svojih vrstah imeli razpoloženega Justina Doellmana, ki je tekmo končal pri 24 točkah, od tega je dosegel tudi šest trojk iz šestih poskusov. V domači ekipi je Sergio Rodriguez tekmo končal pri 18 točkah.

Tretja španska ekipa v skupini F Laboral Kutxa je gostila CSKA iz Moskve. Do odločitve je prišlo v zadnji četrtini, ki so jo s sedmimi točkami razlike dobili domači košarkarji, pri katerih se je z 19 točkami izkazal grški reprezentant Ioannis Bourousis. Slovenski reprezentant v vrstah domače ekipe Blažič je igral 12 minut, v tem času pa je zadel eno trojko iz dveh poskusov, enkrat pa je pobral žogo izpod svojega koša. V gostujoči ekipi je bil z 18 točkami najbolj razpoložen Srb Miloš Teodosić.

Danes sta bili na sporedu tudi dve tekmi v skupini E. Na prvi je bila Lokomotiva iz Krasnodarja boljša od atenskega Panathinaikosa. Zanj je bil to tretji poraz, za rusko ekipo, v kateri je s šestimi trojkami iz osmih poskusov in 20 točkami blestel Donaye Draper, pa tretja zmaga. Pri grški ekipi je 13 točk dosegel James Feldeine. Do druge zmage v drugem delu evrolige so prišli košarkarji Cedevite, ki so v izenačeni tekmi premagali Efes iz Istanbula. S po 16 točkami sta se v domači ekipi izkazala Mario Arapović in Miro Belan, pri gostih jih je 17 dosegel Derrick Brown, eno manj pa hrvaški reprezentant Dario Šarić.

V petek se bosta v skupini F v Moskvi pomerila dva slovenska košarkarja. Zoran Dragić bo igral za Himki iz Moskve, Aleksej Nikolić pa za do tega kroga vodilni Brose Baskets iz Bamberga.

Evroliga, 4. krog:

Skupina E

Lokomotiva Kuban : Panathinaikos 76:67
Cedevita Zagreb : Efes Istanbul 84:80

Lestvica:
1. Lokomotiva Kuban Krasnodar 7
2. Fenerbahče Istanbul 6
3. Efes Istanbul 8
4. Cedevita Zagreb 6
5. Unicaja Malaga 5
6. Panathinaikos Atene 5
7. Crvena zvezda 4
8. Darušafaka Istanbul 3

Skupina F

Laboral Kutxa : CSKA Moskva 81:71
Jaka Blažič 3 točke, 1 skok v 12 minutah za Laboral Kutxo

Real Madrid : Barcelona 86:87
Luka Dončić ni igral za Real Madrid

Lestvica:
1. Laboral Kutxa Vitoria 6
2. CSKA Moskva 6
3. Barcelona 6
4. Real Madrid 6
5. Brose Baskets Bamberg 5
6. Olympiakos Pirej 5
7. Himki Moskva 5
8. Žalgiris Kaunas 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.