Blejci ugnali Madžare

Foto: Žurnal24 Tine Urnaut je uspešno nadomestil poškodovanega Jasmina Čuturiča.
Odbojkarji ACH Volleyja so v 5. krogu srednjeevropske lige v gosteh premagali Kometa Kaposvar s 3:1 (-23, 18, 21, 15). Naslednja tekma s slovaško Bratislavo.
Oglej si celoten članek

Odbojkarji ACH Volleyja so na Madžarskem po izgubljenem prvem nizu v nadaljevanju uspeli streti odpor domačinov in tako zabeležiti tretjo zmago v srednjeevropski ligi. V prvem nizu so blesteli domačini, ki so igrali povsem brez napak. Kljub temu, da je bila igra slovenskih prvakov na visokem nivoju, so si v zaključku Slovenci privoščili nekaj napak, ki so v tesni končnici odločile zmagovalca niza (25:23).

Vse do sredine drugega niza je potekala izenačena igra na obeh straneh, nato pa so na plin pritisnili igralci ACH Volleyja, ki so si najprej z odličnimi servisi zagotovili nekaj prednosti, ob tem pa prisilili domačine da so pričeli grešiti tako na sprejemu kot tudi v napadu. V končnici drugega niza je zaradi bolečin v križu igro moral zapustiti Čuturič, ki ga je zamenjal Urnaut. Poškodba do tedaj odličnega Čuturiča ni vplivala na vodstvo ACH Volleyja, ki mu je v zaključku uspelo zadržati priigrano razliko in izid v nizih je bil izenačen.

Tretji in četrti niz sta minila povsem v domeni slovenskih odbojkarjev, za katere je vso tekmo na mestu podajalca igral Američan Taliaferro. Domačini so nekoliko zapretili le proti koncu tretjega niza, medtem ko so si v četrtem že na začetku slovenski prvaki priigrali dovolj prednosti za miren zaključek niza in srečanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.