Šport
8 ogledov

Blejci ugnali Madžare

Tine Urnaut je uspešno nadomestil poškodovanega Jasmina Čuturiča. Žurnal24 main
Odbojkarji ACH Volleyja so v 5. krogu srednjeevropske lige v gosteh premagali Kometa Kaposvar s 3:1 (-23, 18, 21, 15). Naslednja tekma s slovaško Bratislavo.

Odbojkarji ACH Volleyja so na Madžarskem po izgubljenem prvem nizu v nadaljevanju uspeli streti odpor domačinov in tako zabeležiti tretjo zmago v srednjeevropski ligi. V prvem nizu so blesteli domačini, ki so igrali povsem brez napak. Kljub temu, da je bila igra slovenskih prvakov na visokem nivoju, so si v zaključku Slovenci privoščili nekaj napak, ki so v tesni končnici odločile zmagovalca niza (25:23).

Vse do sredine drugega niza je potekala izenačena igra na obeh straneh, nato pa so na plin pritisnili igralci ACH Volleyja, ki so si najprej z odličnimi servisi zagotovili nekaj prednosti, ob tem pa prisilili domačine da so pričeli grešiti tako na sprejemu kot tudi v napadu. V končnici drugega niza je zaradi bolečin v križu igro moral zapustiti Čuturič, ki ga je zamenjal Urnaut. Poškodba do tedaj odličnega Čuturiča ni vplivala na vodstvo ACH Volleyja, ki mu je v zaključku uspelo zadržati priigrano razliko in izid v nizih je bil izenačen.

Tretji in četrti niz sta minila povsem v domeni slovenskih odbojkarjev, za katere je vso tekmo na mestu podajalca igral Američan Taliaferro. Domačini so nekoliko zapretili le proti koncu tretjega niza, medtem ko so si v četrtem že na začetku slovenski prvaki priigrali dovolj prednosti za miren zaključek niza in srečanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.