Bliža se konec sage o Armstrongu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Dopinška afera, ki se je v ZDA končala z odvzemom vseh lovorik nekdanjega kolesarskega zvezdnika Lanca Armastronga, bo decembra verjetno doživela tudi končni epilog.
Oglej si celoten članek

Kot je sporočila ameriška krovna protidopinška organizacija Usada, bodo decembra zaslišali še nekdanjega vodjo Armstrongovega moštva Johana Bruyneela.

Nekdanji vodja Američanovega moštva med leti 1999 in 2007 bo moral na Usadino razsodišče priti med 16. in 20. decembrom. Usada Belgijcu, ki trenutno piše knjigo o svojem kolesarskem življenju, očita, da je vedel za prepovedana poživila in celo sam poskrbel za njihovo razdeljevanje tekmovalcem.

Bruyneel se je v nasprotju z Lancem Armstrongom, ki se je odpovedal dokazovanju svoje domnevne nedolžnosti in pravnemu boju z Usado, preden je javno priznal svoje nečedno ravnanje, pritožil, zato bo Usada lahko postopek končala šele z nekajmesečno zamudo. Zaslišanje nekdanjega vodje kolesarske ekipe naj bi izvedli v Londonu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.