Bo na koncu gostiteljica le ena država?

Foto: EPA
Foto: EPA
Uefa razmišlja o tem, da bi bilo evropsko prvenstvo prihodnje leto le v Rusiji in ne v 12 državah, kot je načrtovano.
Oglej si celoten članek

EP bi moralo biti že letos v 12 državah, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na prihodnje leto. Ker se zdravstveni položaj v Evropi poslabšuje, obstaja strah, da izvedba turnirja v 12 državah na bo mogoča. Prav tako se pojavljajo namigovanja, da bi tudi Baku ostal brez tekem EP zaradi spora med Azerbajdžanom in Armenijo.

Uefa zaradi vsega tega proučuje različne scenarije, po pisanju Le Parisiena pa je najresnejši ta o organizaciji EP v Rusiji, ki se je že lani ponudila za gostiteljico, a je Uefa nato dobila dodaten čas s prestavitvijo turnirja. Vendar časa zdaj spet zmanjkuje. Rusija je 2018 dobro organizirala svetovno prvenstvo, a se zdaj pojavljajo dvomi tudi o realni zdravstveni sliki v tej državi.

Tekme EP bodo ob nespremenjenem načrtu sicer gostili Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukarešta, Budimpešta, Koebenhavn, Dublin, Glasgow, London, München, Rim in Sankt Peterburg.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.