Šport > Nogomet
76 ogledov

Bo na koncu gostiteljica le ena država?

Euro 2016, finale, Francija, Portugalska EPA
Uefa razmišlja o tem, da bi bilo evropsko prvenstvo prihodnje leto le v Rusiji in ne v 12 državah, kot je načrtovano.

EP bi moralo biti že letos v 12 državah, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na prihodnje leto. Ker se zdravstveni položaj v Evropi poslabšuje, obstaja strah, da izvedba turnirja v 12 državah na bo mogoča. Prav tako se pojavljajo namigovanja, da bi tudi Baku ostal brez tekem EP zaradi spora med Azerbajdžanom in Armenijo.

Uefa zaradi vsega tega proučuje različne scenarije, po pisanju Le Parisiena pa je najresnejši ta o organizaciji EP v Rusiji, ki se je že lani ponudila za gostiteljico, a je Uefa nato dobila dodaten čas s prestavitvijo turnirja. Vendar časa zdaj spet zmanjkuje. Rusija je 2018 dobro organizirala svetovno prvenstvo, a se zdaj pojavljajo dvomi tudi o realni zdravstveni sliki v tej državi.

Tekme EP bodo ob nespremenjenem načrtu sicer gostili Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukarešta, Budimpešta, Koebenhavn, Dublin, Glasgow, London, München, Rim in Sankt Peterburg.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice