Bo padel tudi ključni osumljenec za ruski doping?

Foto: EPA vitalij mutko
Pri Mednarodni nogometni zvezi vršijo pritisk na Rusijo.
Oglej si celoten članek

V medijih po Evropi se vrstijo špekulacije o odstopu predsednika ruske nogometne zveze Vitalija Mutka. Te je še podkrepila zveza sama, saj so odgovorni za ponedeljek sklicali sejo izvršnega odbora, na kateri naj bi obravnavali spremembe in reforme v ruskem nogometu, poročajo agencije.

O tem, da naj bi na seji odstopil Mutko, je že pred tem poročal časnik Komersant in se skliceval na dobro obveščene vire v ruskem nogometu. Kot poročajo mediji, naj bi se Mutko za ta korak odločil zaradi pritiska Mednarodne nogometne zveze (Fifa), a visoki športni funkcionar tega doslej sam ni komentiral.

Mutko je bil kot nekdanji športni minister Rusije eden ključnih ljudi, ki jih Mclarnovo poročilo krivi za sistemski državni doping v državi in prikrivanje pozitivnih vzorcev v času pred in med igrami v Sočiju. Fifa v nasprotju z Mokom ni sprejela ukrepov proti ruski zvezi in njenim funkcionarjem, mnogi pa ocenjujejo, da zato, ker Rusija prihodnje leto gosti svetovno prvenstvo. Ponedeljek bo pokazal, ali so bili pritiski mednarodne zveze res dovolj veliki, da bo Mutko sam ponudil svoj odstop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.