Bo Vatikan leta 2024 olimpijsko prizorišče?

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanska vlada je v ponedeljek oznanila, da se bo Rim potegoval za organizacijo letnih olimpijskih iger 2024, med prizorišči pa bi utegnil biti tudi Vatikan.
Oglej si celoten članek

Potem ko je italijanski predsednik vlade Matteo Renzi uradno oznanil, da se bo Rim potegoval za organizacijsko olimpijskih iger leta 2024, je eden izmed kardinalov v Vatikanu, Portugalec José Saraiva Martins, dejal, da bi se lahko zgodilo, da bi lahko tudi papeška država gostila katero izmed tekmovanj.

"To se mi zdi odlična ideja, papež Frančišek pa bi jo moral odobriti," je za časnik Quotidiano nazionale povedal Martins. "Čeprav bi bilo to sploh prvič v zgodovini, moram poudariti, da je Cerkev vedno zagovarjala ukvarjanje s športom," je še dejal kardinal in dodal, da bi Vatikan lahko gostil tekmovanje v lokostrelstvu: "Tu imamo le Vatikanske vrtove, ampak na voljo imamo tudi veliko prostora v papeški rezidenci v Castelgandolfu, ki jih trenutno uporabljamo zelo malo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.