Šport
28 ogledov

Bo Vatikan leta 2024 olimpijsko prizorišče?

Vatikan Vatikanski vrtovi EPA
Italijanska vlada je v ponedeljek oznanila, da se bo Rim potegoval za organizacijo letnih olimpijskih iger 2024, med prizorišči pa bi utegnil biti tudi Vatikan.

Potem ko je italijanski predsednik vlade Matteo Renzi uradno oznanil, da se bo Rim potegoval za organizacijsko olimpijskih iger leta 2024, je eden izmed kardinalov v Vatikanu, Portugalec José Saraiva Martins, dejal, da bi se lahko zgodilo, da bi lahko tudi papeška država gostila katero izmed tekmovanj.

"To se mi zdi odlična ideja, papež Frančišek pa bi jo moral odobriti," je za časnik Quotidiano nazionale povedal Martins. "Čeprav bi bilo to sploh prvič v zgodovini, moram poudariti, da je Cerkev vedno zagovarjala ukvarjanje s športom," je še dejal kardinal in dodal, da bi Vatikan lahko gostil tekmovanje v lokostrelstvu: "Tu imamo le Vatikanske vrtove, ampak na voljo imamo tudi veliko prostora v papeški rezidenci v Castelgandolfu, ki jih trenutno uporabljamo zelo malo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.