Svet
13 ogledov

Porsche najel Sisktinsko kapelo

Sikstinska kapela Shutterstock
Papež Frančišek je prvič v zgodovini dovolil, da je slovito Sikstinsko kapelo za zasebni dogodek najelo podjetje.

Najel jo je nihče drug kot Porsche. V sloviti kapeli bodo v soboto priredili koncert, ki bo del petdnevnega programa obiska Rima za 40 petičnih gostov. Vsak je za potovanje odštel okoli pet tisoč evrov. Koncertu bo sledila še gala večerja sredi vatikanskih muzejev.

Vatikan je na najem pristal pod pogojem, da gre del dobička dobrodelnim organizacijam, ki delajo z revnimi in brezdomci – koliko denarja bo dejansko šlo v dobrodelne namene niso razkrili, piše The Telegraph. Papež je sicer zelo naklonjen ideji, da se impozantna kulturna dediščina Vatikana uporabi v korist tistih, ki potrebujejo pomoč. 

Za tanjše denarnice vrata priprli

Po drugi strani pa se je Vatikan odločil, da omeji število turistov, ki lahko obiščejo Sikstinsko kapelo. Razlog: ohranjanje neprecenljivih fresk Michelangela. Kapelo obišče tudi do 20.000 obiskovalcev na dan – prah od zunaj, pot obiskovalcev in ogljikov dioksid pa ogrožajo obstoj več kot 500 let starih fresk. Po novem si bo lahko na letni ravni kapelo ogledalo šest milijonov obiskovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.