Bode postal legenda

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Ameriški as belih strmin Bode Miller se je pridružil elitni druščini legendarnih smučarjev, ki so v svojih bogatih karierah olimpijske medalje osvojili v kar štirih različnih disciplinah.
Oglej si celoten članek

Ameriški zvezdnik Bode Miller je s srebrno medaljo na petkovem olimpijskem superveleslalomu postal peti smučar v zgodovini, ki je osvojil štiri olimpijske medalje v štirih različnih disciplinah. Od še aktivnih smučarjev je to uspelo še švedski levinji Anji Paerson, poleg njiju pa tudi Kjetilu Andreju Aamodtu, Katji Seizinger in Janici Kostelić.

Millerju v zbirki olimpijskih medalj manjka odličje iz slalomske preizkušnje, Paersonovi pa medalja v superveleslalomu. Oba imata vse možnosti, da doslej nedosegljivo osvojita prav v Whistlerju.

Miller se ponaša z olimpijskimi medaljami v kombinaciji, veleslalomu, smuku in superveleslalomu, medtem ko je Paersonova doslej slavila v olimpijski superkombinaciji, smuku, veleslalomu in slalomu.

Nemška smučarka Seizingerjeva in Norvežan Aamodt sta štiri olimpijske medalje vknjižila v kombinaciji, smuku, veleslalomu in superveleslalomu, medtem ko se je hrvaška zvezdnica Kostelićeva naslova olimpijske prvakinje veselila v kombinaciji, veleslalomu, slalomu in superveleslalomu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.