Šport
16 ogledov

Bode postal legenda

1/5
Žurnal24 main
Ameriški as belih strmin Bode Miller se je pridružil elitni druščini legendarnih smučarjev, ki so v svojih bogatih karierah olimpijske medalje osvojili v kar štirih različnih disciplinah.

Ameriški zvezdnik Bode Miller je s srebrno medaljo na petkovem olimpijskem superveleslalomu postal peti smučar v zgodovini, ki je osvojil štiri olimpijske medalje v štirih različnih disciplinah. Od še aktivnih smučarjev je to uspelo še švedski levinji Anji Paerson, poleg njiju pa tudi Kjetilu Andreju Aamodtu, Katji Seizinger in Janici Kostelić.

Millerju v zbirki olimpijskih medalj manjka odličje iz slalomske preizkušnje, Paersonovi pa medalja v superveleslalomu. Oba imata vse možnosti, da doslej nedosegljivo osvojita prav v Whistlerju.

Miller se ponaša z olimpijskimi medaljami v kombinaciji, veleslalomu, smuku in superveleslalomu, medtem ko je Paersonova doslej slavila v olimpijski superkombinaciji, smuku, veleslalomu in slalomu.

Nemška smučarka Seizingerjeva in Norvežan Aamodt sta štiri olimpijske medalje vknjižila v kombinaciji, smuku, veleslalomu in superveleslalomu, medtem ko se je hrvaška zvezdnica Kostelićeva naslova olimpijske prvakinje veselila v kombinaciji, veleslalomu, slalomu in superveleslalomu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.