'Bogokletna' izjava: "Maradona ni najboljši, Messi zadnji"

Foto: Epa
Foto: Epa
Legendarni argentinski vratar je presenetil z izbiro najboljšega nogometaša vseh časov.
Oglej si celoten članek

Nekdanji argentinski reprezentančni vratar Hugo Gatti med drugim slovi po brezkompromisnih izjavah na račun rojakov.

Tako se je v enem izmed zadnjih interjujev ob razpravi o najboljšem nogometašu vseh časov postavil na stran Peléja, nič kaj prizensljiv pa ni bil niti do Lionela Messija.

"Pelé je bil najboljši. Videl sem ga igrati in igral z njim. Maradona je definitivno zraven skupaj z Alfredom Di Stefanom in Johannom Cruyffom, čeprav razumem, zakaj ga nekateri uvrščajo na sam vrh. Razlika je predvsem v tem, da Pelé po upokojitvi ni živel tako kontroverzno kot Maradona. Diego je bil zelo dober, a Pelé je najboljši vseh časov."

"Težko se je bilo ukvarjati z Diegom. Gre za eno največjih športnih osebnosti na svetu, kot sta bila na primer Muhammad Ali ali pa Michael Jordan. Zelo težko je bilo v koži Diega Maradone, ki je bil zelo poseben. V njegovem okolju so ga častili kot božanstvo, a v resnici je bog samo eden," je povedal Gatti, nato pa spregovoril še o Messiju.

"Messi je najboljši nogometaš v zadnjem obdobju, ki pa je ena velika laž. To ni več nogomet, saj igrajo s pomočjo videotehnologije (VAR). Ne kritiziram Messija. Vedno sem trdil, da je na mojem seznamu najboljših igralcev vseh časov na zadnjem mestu," je dodal danes 76-letni čuvaj mreže.

Foto: Epa messi maradona

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.