Boj za 180 milijonov funtov: po 74 letih znova med elito

Foto: Profimedia Brentford Foto: Profimedia Brentford Foto: Profimedia Brentford Foto: Profimedia Brentford Foto: Profimedia Brentford Foto: Profimedia Brentford Foto: Profimedia Brentford Foto: Profimedia Brentford Foto: Profimedia Brentford
V najmočnejšo angleško ligo se vrača klub, ki je nazadnje med elito igral leta 1947.
Oglej si celoten članek

Brentford bo v naslednji sezoni igral v Premier League, v dodatnih kvalifikacijah za napredovanje je na slovitem Wembleyju z 2:0 premagal Swansea. Za zmago na dvoboju, ki je vreden kar 180 milijonov funtov, toliko denarja dobi klub, ki se prebije med angleško elito in v njej nato obstane le eno sezono, sta v polno zadela Ivan Toney v 10. in Emiliano Marcondes v 20. minuti prvega polčasa. Swansea je od 65. minute sicer igral z igralcem manj zaradi rdečega kartona.

Brentford bo v najmočnejši angleški ligi zaigral prvič po letu 1947. Že lani je bil povsem blizu preboja med najboljše, a je v zadnjem kolu presenetljivo izgubil pri skromnem Barnsleyju in drugo mesto prepustil West Bromwich Albionu. V dodatnih kvalifikacijah je tako kot tokrat najprej premagal Swansea, a nato v finalu po podaljšku z 1:2 izgubil proti Fulhamu.

Letos sta bila po rednem delu sezone boljša Norwich in Watford, Brentford pa je bil znova tretji. V polfinalnem obračunu je po prvi tekmi z 0:1 izgubljal proti Bournemouthu, ki je povedel tudi na povratnem dvoboju. A na koncu je Brentford slavil s 3:1 in si priigral tekmo s Swanseajem. Valižane je danes premagal in si priigral napredovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.