Šport > Nogomet
151 ogledov

Boj za 180 milijonov funtov: po 74 letih znova med elito

Brentford
1/9
Profimedia
V najmočnejšo angleško ligo se vrača klub, ki je nazadnje med elito igral leta 1947.

Brentford bo v naslednji sezoni igral v Premier League, v dodatnih kvalifikacijah za napredovanje je na slovitem Wembleyju z 2:0 premagal Swansea. Za zmago na dvoboju, ki je vreden kar 180 milijonov funtov, toliko denarja dobi klub, ki se prebije med angleško elito in v njej nato obstane le eno sezono, sta v polno zadela Ivan Toney v 10. in Emiliano Marcondes v 20. minuti prvega polčasa. Swansea je od 65. minute sicer igral z igralcem manj zaradi rdečega kartona.

Brentford bo v najmočnejši angleški ligi zaigral prvič po letu 1947. Že lani je bil povsem blizu preboja med najboljše, a je v zadnjem kolu presenetljivo izgubil pri skromnem Barnsleyju in drugo mesto prepustil West Bromwich Albionu. V dodatnih kvalifikacijah je tako kot tokrat najprej premagal Swansea, a nato v finalu po podaljšku z 1:2 izgubil proti Fulhamu.

Letos sta bila po rednem delu sezone boljša Norwich in Watford, Brentford pa je bil znova tretji. V polfinalnem obračunu je po prvi tekmi z 0:1 izgubljal proti Bournemouthu, ki je povedel tudi na povratnem dvoboju. A na koncu je Brentford slavil s 3:1 in si priigral tekmo s Swanseajem. Valižane je danes premagal in si priigral napredovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice