Šport > Nogomet
3886 ogledov

Zablokirali Liverpoolov avtobus in prerezali gume

Manchester United navijači protesti Old Trafford policija Profimedia
V četrtek zvečer je bilo znova pestro na ulicah okrog "gledališča sanj".

V zaostali tekmi Premier League, preloženi iz prvotnega termina zaradi protestov in vdora na stadion, sta se na Old Traffordu pomerila največja angleška rivala - Manchester United in Liverpool. Boljši so bili gostje (2:4) in tako ohranili upanje na uvrstitev na pozicije, ki ob koncu sezone prinašajo Ligo prvakov.

aleksander čeferin Različni pogledi Šport Čeferin naletel na odpor: "Temu močno nasprotujemo"

Zelo zanimivo ni bilo le na tekmi, ampak tudi pred njo. Navijači so pred dvema tednoma med manifestacijo proti ameriški družini Glazer - ta lastniško obvladuje klub, dosegli odpoved velikega derbija, tokrat so se spet zbrali v velikem številu.

Manchester United navijači protesti Old Trafford | Avtor: Profimedia Profimedia

Policija je bila dobro pripravljena na dogajanje, na preži je bil tudi helikopter. A kljub temu so privrženci "rdečih vragov" dvignili nekaj prahu.

S pravo barikado, sestavljeno iz osebnih avtomobilov, so namreč ustavili klubski avtobus Liverpoola. Nato so se lotili pnevmatik in jih prerezali.

Na srečo v omenjenem avtobusu ni bilo varovancev Jürgena Kloppa, ki so iz hotela na prizorišče krenili z drugim klubskim vozilom.

Na kraj dogodka je prišla policija in odstranila protestnike ter omogočila vozniku avtobusa, da je dobil ustrezno pomoč. Tekma se je nato odvila po ustaljenem načrtu.

Manchester United navijači protesti Old Trafford policija | Avtor: Profimedia Profimedia

Liverpool je z zmago napredoval na peto mesto, na računu ima 60 točk. Pred njim sta Chelsea in Leicester City, Man Utd si je že zagotovil drugo mesto, Manchester City pa naslov prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice