Šport > Nogomet
30256 ogledov

Čeferinova Uefa pripravlja hude kazni za Real, Barcelono in Juventus

Aleksander Čeferin Profimedia
Krovna evropska nogometna organizacija (Uefa) z vsemi sredstvi skuša preprečiti formiranje butičnega tekmovanja.

Že nekaj tednov je minilo od rojstva in smrti "superlige". Oster nastop navijačev, medijev in Uefe je pokopal projekt, voden s strani Florentina Péreza in Andree Agnellija.

Predsednika madridskega Reala in Juventusa sta bila gonilni sili elitne druščine, sestavljene iz dvanajstih klubov. V dneh po medijskem linču je sedmerica uradno odstopila od projekta. To so storili Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal in Tottenham Hotspurs.

Agnelli je javno priznal poraz, a uradno stališče Juventusa ostaja, da je "superliga" koristen in celo nujen korak za razvoj nogometa. Podobno so ravnali pri AC Milanu in Interju. Javno sta, kljub ostremu nasprotovanju, svoje prepričanje ohranila tudi Pérez in šef Barcelone - Joan Laporta.

Uefa Liga prvakov Liga Evropa lovorika uhljati pokal | Avtor: Epa Epa

Omenjena peterica torej čaka na ugodnejše razmere za zagon "superlige" in ne namerava opustiti načrtov. Prav to pa želijo pri Uefi. Njen predsednik Aleksander Čeferin je z vso silo udaril po odpadnikih, proti tistim, ki vztrajajo pri ločenem tekmovanju, pa s sodelavci pripravlja dodatne ukrepe.

V kolikor klubi ne bodo uradno odstopili od projekta European Super League (ESL), jih bo doletel dveletni suspenz iz vseh evropskih tekmovanj, poroča ESPN.

Kazen bi Uefa izrekla na podlagi kršenja 51. člena njenega statuta, ki se nanaša na poskus ustanovitve tekmovanja oziroma lige izven njenega okrilja.

V praksi to pomeni, da Madrid, Barcelona, Milan, Inter in Juventus v naslednjih dveh sezonah ne bodo smeli igrati v Ligi prvakov. To bi bil velik športni in finančni udarec za vse klube.

Aleksander Čeferin Podle igre Šport Čeferinovo usodno kosilo s Piquéjem in Laporto
Komentarjev 7
  • Jernej65 18:18 06.maj 2021.

    Ode. Tegale članka pa na nova24 ne boš našel. https://necenzurirano.si/clanek/preiskovalne-zgodbe/tako-je-sef-ukoma-svojim-razdelil-deset-tisoce-evrov-870056

  • b131842ff4cf06b4da1fa73d8b0309a87f5ecde6 13:52 06.maj 2021.

    ode ti si profil izdelan v Trstenjakovi kleti,koga boli k.. za noro tv,saj vemo čigava je

  • ode 07:55 06.maj 2021.

    Tega na tem portalu ne boste mogli prebrati: https://nova24tv.si/slovenija/politika/objavljeni-dokumenti-kako-so-pod-sarcevo-vlado-na-ukomu-delili-denar-nevladne-organizacije-so-znova-omastile/

Sorodne novice