Šport > Nogomet
1629 ogledov

Strasti se ne umirjajo, zahteva se huda kazen za italijanske "odpadnike"

Italijanski "odpadniki" Epa
Člani Seri A ne mislijo zlahka odpustiti trem italijanskim "odpadnikom", ki so se priključili Superligi. Zahtevajo stroge kazni.

Projekt imenovan Superliga je bil kljub vztrajanju njenega predsednika Florentina Pereza zatrt v kali. Prvi mož Reala se sicer še vedno oprijema vseh mogočih rešilnih bilk, toda usoda tekmovanja je najverjetneje že zapečatena.

Tu pa se stvari zagotovo še niso zaključile. Kaj se bo namreč zgodilo z "izdajalsko" dvanajsterico in kakšne bodo sankcije za kontroverzne "odpadnike"?

V Serie A je bila namreč s strani kar 11 klubov pripravljena peticija, da se Juventus, Inter in Milan drakonsko kaznuje, da ne bi več nikoli pomislili na podobno dejanje, ko so bili zgolj zaradi denarja pripravljeni zapustiti svojo druščino na Apeninskem polotoku, kar so jim ostali italijanski klubi še kako zamerili.

Med enasjtimi podpisniki peticije so se tako znašli Roma, Torino, Bologna, Parma, Genoa, Cagliari, Sampdoria, Sassuolo, Spezia, Benevento in Crotone. Slednji so zahtevali sklic kriznega sestanka, na katerem bi se pogovorili o dejanjih ter sankcijah za omenjeno odpadno trojico.

V pozivu po najstrožji kazni so zapisali, da so se trije italijanski velikani podpisali pod projekt Superlige v popolni tajnosti, skrivajoč se tudi pred mednarodnimi institucijami ter celotnim italijanskim športom. S tem naj bi napravili veliko škodo sami Serie A ter sistemu nacionalnega nogometa. Prav tako se jim zameri, da še vedno niso vsi formalno izstopili iz lige, zaradi česar naj bi bile sankcije še višje.

Peticije niso želeli popisati Napoli, Lazio, Fiorentina, Atalanta, Udinese in Verona, ki želijo v zadevi ostati nevtralni.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 07:49 26.april 2021.

    če bi nogomet bil pošten bi v ligi prvakov iz vsake države igral samo prvak. tako pa iz anglije igra pol prve lige , slovenija se mora pa v kvaligikacijah borit za vstop z pred, pred, pred, pred zadnjim mostvom ...prikaži večm iz prve angleške lige. naj se to ukine, pa naj igrajo res samo prvi iz lige. in tile iz italije imajo prav, izključit, zakaj pa bi eni lahk igral na sto koncih pa kasiral. tile so hitro ugotovil, da sponzotji bodo tudi se preselil in grejo novci. potem pa liga A postane res A-materska.

Sorodne novice