Šport > Nogomet
33652 ogledov

Pérez o Čeferinu: "Takšne agresije še nisem doživel"

florentino perez Epa

Medtem ko predsednik Uefe Aleksander Čeferin javno oznanja 'zmago nogometa nad kapitalom', pa njegov veliki nasprotnik Florentino Pérez vztraja, da superliga še zdaleč ni mrtva in da bodo klubi še naprej stremeli k uresničitvi vizije o tekmovanju, ki bi služilo kot protiutež zastarelim in neučinkovitim formatom, ko je denimo liga prvakov.

Aleš Hojs Slovenija Je Hojsa strah, da Čeferin vstopa v politiko: To je odziv na njegov intervju

"Žalosten sem in razočaran, saj smo na tem projektu delali tri leta in morda ga nismo predstavili na primeren način," je v nočnem intervjuju za Cadeno SER povedal Pérez. "Format lige prvakov je star in nezanimiv do četrtfinalnih bojev. Format več kot očitno ne deluje, zato smo predlagali novega, po katerem bi se najboljše ekipe v Evropi merile že od začetka sezone. Analizirali smo številke in prišli do zaključka, da bi to klubom prineslo precej več denarja," je pojasnil predsednik Reala

Spregovoril je tudi o umiku šesterice angleških klubov, s čimer se je superliga začela po hitrem postopku sesuvati v prah. "Nekateri med njimi niso bili preveč zainteresirani, vendar ne bom nikogar omenjal. Tega so se potem nalezli še ostali. Direktorji po večini prihajajo iz ZDA. Umikajo se zaradi vzdušja, ki je nastalo."

Šport: Takšne so spremembe v ligi prvakov - Aleksande Čeferin Podla igra Šport Španci nad Čeferina: je to pravi razlog za razpad superlige?

"Čeferin? Nisem še videl takšne agresije"

"Fifa je naredila velik spektaktel, kot da smo odvrgli atomsko bombo. Morda se res nismo najbolje zagovarjali, vendar nam niso dali niti priložnosti. Nekateri si tega pač niso želeli. Še nikoli nisem videl takšne agresije s strani predsednika Uefe in drugih nogometnih institucij," se je branil Pérez.

perez infantino | Avtor: Epa Epa

"V nogometu delujem že 20 let in še nikoli nisem bil tarča takšnih groženj. Obnašajo sem, kot da smo nekoga ubili. Kot da smo ubili nogomet, v resnici pa smo iskali način, kako ga rešiti," je povedal španski funkcionar in dodal, da doslej še noben klub ni poravnal finančnih obveznosti v primeru izstopa iz tekmovanja, kar pomeni, da so uradno še vedno člani superlige.

"Nihče še ni plačal kazni. Še vedno smo skupaj v tem. Uradno ni še nihče zapustil superlige. Če ta projekt ne bo uspel, bo pa kakšen drug. Ne pozabite, da je 12 klubov podpisalo zavezujočo pogodbo," je zaključil prvi mož kraljevega kluba.

aleksander čeferin Upor zatrt Šport Čeferin pokazal svojo moč: "Dajte mi 24 ur ..."

aleksander čeferin | Avtor: EPA EPA
  protesti superliga Besne reakcije Šport Galič udaril po mizi: "Takšne lige ne priznavam! Zagabili so se mi"
Komentarjev 11
  • miškolin 17:50 22.april 2021.

    Stari pridi v Slovenijo pa si boš probal kaj je ta prava levičarska agresija in to že vse od leta 1943 dalje, ko so bili levičarji še komunajzerji. Žaljenje, grožnje, ustrahovanje, podtikanja, diskriminacija in likvidacija je za njih isto, kot, ...prikaži več, če ti nekdo zaželi dober dan.

  • sam1 15:11 22.april 2021.

    Je bil prepričan,da bo na ta način skril kraje iz preteklosti,od katerih si je nagrabil ogromne milijone,sedaj pa vik in krik.....

  • blayo 13:27 22.april 2021.

    "Analizirali smo številke in prišli do zaključka, da bi to klubom prineslo precej več denarja.", pove vse. Ni point v fuzbalu ampak v denarju. Zgleda mu ga zaradi nespametnih odločitev v preteklosti sedaj primanjkuje, kriv za to pa je po ...prikaži več njegovem nekdo drug, samo on sam ne.

Sorodne novice