Šport > Nogomet
9767 ogledov

Klavrn konec mokrih sanj milijarderjev, noč vzela "superligo"

Etihad Stadium Manchester City Epa
Evropske Super Lige, vsaj še nekaj let, ne bo. Domine so začele padati v torek popoldne.

Manchester City je v ponedeljek zvečer kot prvi uradno potrdil, da izstopa iz "superlige", katere soustanovitelj je bil z enajstimi drugimi evropskimi velikani iz Anglije, Španije in Italije.

"Manchester City potrjuje, da je uradno začel postopke za izstop iz evropske superlige," so zapisali pri Cityju, trenutno vodilni ekipi Premier League.

Florentino Peréz Piqué Mbappé Tvitosfera Šport Doza smeha: ob smrti superlige so si dali duška!

Potezo je hitro pozdravil predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin: "Z zadovoljstvom pozdravljam Manchester City spet v evropski nogometni družini. Pokazali so, da so inteligentni, ko so poslušali številne glasove, predvsem navijaške. City veliko pomeni za nogomet in sem vesel, da bomo skupaj delali za boljšo prihodnost." 

Aleksander Čeferin | Avtor: Epa Epa

 

Skoraj istočasno kot Man City se je "superligi" odrekel tudi Chelsea. Njegovi navijači so pred prvenstveno tekmo z Brightonom množično protestirali ob stadionu Stamford Bridge.

Chelsea FC protesti London Foto Šport London na nogah, lastniki klecnili, odstopi se vrstijo

V poznih večernih urah pa so zgledu sledili še ostali štirje angleški odpadniki: Manchester United, Liverpool, Arsenal in Tottenham Hotspur. 

V torek sta iz projekta uradno izstopila tudi milanski Inter Samirja Handanovića in Atlético Madrid Jana Oblaka.

"FC Internazionale potrjuje, da klub ni več del projekta superlige. Vedno smo zavezani k temu, da damo navijačem najboljšo nogometno izkušnjo. Inovacije in vključevanje so del naše DNK od nastanka," so pri Interju zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da so skupaj z delničarji vedno stremeli k izboljšanju nogometne industrije.

Pri njihovem mestnem tekmecu Milanu so na svoji spletni strani poudarili, da se odrekajo superligi. "Vabilo za sodelovanje v projektu smo sprejeli s pravim namenom narediti najboljše možno evropsko tekmovanje za navijače po svetu in v najboljših interesih tako kluba kot naših navijačev," so zapisali rdeče-črni.

V Španiji pa je prvi od trojice uraden izstop potrdil Atlético, v kratkem pričakujejo podoben korak še od Reala in Barcelone.

"Vodstvo kluba Atlético Madrid se je zjutraj sestalo in odločilo uradno sporočiti superligi in drugim ustanovnim klubom, da ne bo dokončno formaliziralo sodelovanja v projektu," so zapisali. "Atlético Madrid se je za priključitev superligi odločil prejšnji ponedeljek kot odgovor na okoliščine, ki jih zdaj ni več," so še pojasnili Madridčani.

Florentino Pérez Predsednik Reala Šport Obraz moralne dekadence: Pérez ujet na ogabni laži!

"Superligo" so v nedeljo ustanovili Real Madrid, Manchester United, Juventus, AC Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atlético Madrid in Arsenal. Poželi so ogromno kritik navijačev, javnosti ter tudi krovnih nogometnih organizacij, vključno s Fifo in Uefo, ki sta napovedali ostre sankcije.

A iz projekta ne bo nič. To pa bo prineslo precej sprememb v klubih. Britanski Independent je poročal, da naj bi Andrea Agnelli odstopil z mesta šefa Juventusa, čeprav so pri "stari dami" to zanikali, velik pritisk za podobno potezo pa naj bi bil tudi na predsedniku madridskega Reala Florentinu Perézu in drugih vodstvenih kadrih omenjene dvanajsterice klubov.

protesti superliga Besne reakcije Šport Galič udaril po mizi: "Takšne lige ne priznavam! Zagabili so se mi"
Komentarjev 18
  • Ender3 15:08 21.april 2021.

    Vladnik in provladni aktivist so se edini znašli na nasprotnem bregu. Še Orban, je v primerjav z njimi stavil, na prave konje, Čisti luzerji, karkoli naredijo ali rečejo 😎

  • rd2dmk2 09:49 21.april 2021.

    fuzbal živi od denarja, ko nodo vsi v njem spet na "normalnih" tleh kar pomeni da bo igralec zaslužil kot najboljši inžiner, bo spet zanimivo. je pa hecno da recimo manj premožni klubi ne ustanovijo svoje lige. saj ni treba ...prikaži več za denar, amapk zato da se igra nogomet, da navijači gledajo in navijajo za svoje junakr, ki imajo vsaj male možnosti da se pomerijo za zmago s sebi enakimi. sicer pa liga prvakov v njej pa igra klub, ki ravno da ni izpadel iz lige in nek klub , ki je dejansko prvak v svoji

  • rogixl 09:39 21.april 2021.

    Bravo Čeferin, tako se ukrepa. Spet zaušnica "firerju".

Sorodne novice