Šport > Nogomet
652 ogledov

V Liverpoolu besnijo, Klopp: "Samo za denar jim gre!"

Jürgen Klopp Profimedia
Nemški nogometni trener Liverpoola Jürgen Klopp je bil v ponedeljek pred obračunom 32. kroga angleškega prvenstva proti Leedsu (1:1) kritičen tako do nastanka superlige kot tudi do Evropske (Uefa) in Mednarodne nogometne zveze (Fifa), saj po njegovem vsi želijo le več tekem in čim večji kos denarne pogače, poročajo tuje agencije.

Jürgen Klopp je pred tekmo z Leedsom v ponedeljek ponovil stališče iz leta 2019, da bi igranje zaprte lige v slogu novoustanovljene superlige hitro postalo dolgočasno. "Moje mnenje se ni spremenilo," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP za Sky Sports dejal dve leti kasneje na dan, ko je Liverpool podpisal ustanovno listino o superligi skupaj z 11 preostalimi klubi.

"Ena stvar, ki jo razumem in jo ljudje omenjajo, je pomanjkanje tekmovalnega naboja. Všeč mi je misel, da bi lahko West Ham igral v ligi prvakov. Sicer si želim, da bi namesto njih to bili mi, ampak všeč mi je, da imajo za to vse možnosti," je ocenil 53-letni Nemec.

Jürgen Klopp | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot je povedal glede vključenosti Liverpoola v superligo, se o tem vodstvo kluba ni posvetovalo niti z njim niti z igralci. "Moštvo s tem nima nič. Tudi sam nimam s tem nobene povezave. Izvedeli smo iz medijev in dopoldan nisem vedel, kaj naj varovancem sploh rečem. Ljudje pa nas zdaj obravnavajo, kot da bi mi storili ta korak. Navijači Leedsa so kričali na nas, ko smo se popoldan sprehajali po mestu," je dejal po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

protesti superliga Besne reakcije Šport Galič udaril po mizi: "Takšne lige ne priznavam! Zagabili so se mi"

Pri tem pa se je obregnil tudi ob Uefo in Fifo. "Vem, da se bodo nekatere stvari morale spremeniti in da se mora spremeniti tudi nogomet. Ni prav, da je moč tam, kjer je. Uefa in Fifa ne moreta kar tako odločati. Vsi načrtujejo nova tekmovanja. Vedno je le več tekem in še več tekem. Če pravite, da je klubom mar zgolj za denar, kaj mislite, da je vodilo Uefe in Fife?" je opozoril Klopp.

Pri tem je izpostavil načrte Fife za klubsko svetovno prvenstvo, ki jim Uefa sicer nasprotuje. "Fifa želi svetovno klubsko prvenstvo, ampak kdaj bo na sporedu? Samo za denar jim gre, nič drugega. Stvari se bodo morale spremeniti, ampak za to je potreben čas. Predvsem pa je treba prepričati ljudi, navijače," je dodal Klopp.

Še bolj neposreden do vprašanja o superligi je bil po tekmi kapetan Liverpoola James Milner. "O vsem skupaj smo igralci izvedeli zjutraj (ponedeljek, op.p.). Vsi imamo veliko vprašanj, sam lahko le podam svoje mnenje. Tega projekta ne podpiram in upam, da ne pride tako daleč," je po tekmi dejal 35-letni angleški nogometaš.

Reds so eni izmed šesterice angleških klubov, ki so v ponedeljek zgodaj zjutraj ustanovili superligo. Med njimi so še Manchester United, Manchester City, Tottenham, Chelsea in Arsenal. V Italiji so se priključili Juventus, AC Milan in Inter Samirja Handanovića, v Španiji pa Real Madrid, Barcelona in Atletico Madrid, kjer igra Jan Oblak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice