Šport > Nogomet
1360 ogledov

Pariški okopi ustavili Bayern, naprej še Chelsea

Paris SG Bayern UCL Epa
Na tekmah v Parizu in Sevilli smo dobili prve polfinaliste elitne nogometne Lige prvakov.

Paris Saint-Germain je proti münchenskemu Bayernu v polfinale, kjer jih čaka zmagovalec jutrišnjega dvoboja Borussia Dortmund - Manchester City, napredoval s skupnim izidom 3:3 zaradi zadetkov v gosteh.

Ponovitev lanskega finala iz Lizbone je bila podobna poslastica za nogometne sladokusce kot prva tekma v bavarski prestolnici. Čeprav v Parizu ni bilo doseženih pet zadetkov, sta ekipi prikazali atraktiven in dinamičen nogomet. Ob kančku sreče in natančnosti bi lahko Parižani tekmo odločili že v prvem polčasu, tako pa je bila negotova do samega zaključka.

Neymar je imel med 27. in 39. minuto štiri izjemne priložnosti za zadetek. Pri prvem poskusu iz oči v oči z vratarjem je bil Manuel Neuer bolj zbran, prav tako pri naslednjem strelu, v 37. in 39. minuti pa je Bayern rešila najprej prečka, nato pa vratnica.

Kazen za PSG je prišla hitro; dobro minuto zatem je v gneči Eric Maxim Choupo-Moting z glavo potisnil žogo čez golovo črto in Bayern približal na zadetek do polfinala.

A tega v drugem polčasu ni bilo, kakor tudi ne izrazitejših priložnosti. Nemci so poskušali, a so venomer naleteli na vratarja Keylorja Navasa ali domačo obrambo. Šestkratni evropski klubski prvaki so tako ostali brez možnosti, da bi tretjič v zgodovini ubranili evropski naslov (1974, 1975, 1976). Na zadnjih dvajsetih tekmah v Ligi prvakov so izgubili le eno - prejšnji teden doma s PSG 2:3.

haaland Suspenz Šport Kazen sodniku za neprimerno vedenje na tekmi Lige prvakov

Londonski Chelsea, ki se bo meril z Liverpoolom ali Madridom, je proti Portu slavil s skupnih 2:1. Prvo tekmo je dobil z 2:0, drugo pa minimalno izgubil (0:1).

Chelsea je v Sevilli - tam sta bili odigrani obe tekmi - brez večjih težav zadržal prednost s prve tekme. Čeprav so imeli Portugalci več od igre in prvo uro izrazito terensko premoč, si resnejših priložnosti niso priigrali. V zaključku so fizično precej padli, tako so Angleži prevzeli pobudo, a jim obrambe tekmeca ni uspelo predreti z zadetkom. Edinega na tekmi (0:1) je dosegel Porto v tretji minuti sodnikovega podaljška.

Iranski napadalec Mehdi Taremi bo zagotovo med kandidati za zadetek leta v ligi prvakov. S 'škarjicami' je žogo poslal v stičišče vratnice in prečke. Do konca tekme je ostala minuta, v kateri pa Porto ni več prišel do priložnosti za podaljška in Chelsea se je osmič v zgodovini uvrstil med štiri najboljša evropska moštva.

Liga prvakov, četrtfinale (povratne tekme):

PARIS SAINT-GERMAIN - Bayern München 0:1 (0:1)  /3:2/
Choupo-Moting 40.

CHELSEA - Porto 0:1 (0:0)  /2:0/
Taremi 94.

SREDA:
Liverpool - Real Madrid  /1:3/
Borussia Dortmund - Manchester City  /1:2/

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredoval v polfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice