Šport > Nogomet
3520 ogledov

Sodnik zakuhal škandal v tunelu, prizor izzval ostre kritike

haaland Reševalni pas/Twitter
Med nogometnimi navijači se krešejo mnenja o (ne)primernosti poteze stranskega sodnika na tekmi Manchester Cityja in Borussie Dortmund.

Norveški nogometni zvezdnik Erling Haaland je ta čas eden najbolj zaželenih igralcev na svetu in številni klubi tekmujejo v ponudbah za nadaljevanje kariere. Njegov podpis je ali pa bo vreden veliko, a nekdo ga je že dobil - stranski sodnik na tekmi lige prvakov v Manchestru.

Nekoliko nenavadna zgodba se je odvila po koncu sinočnje tekme lige prvakov med Manchester Cityjem in Borussio Dortmund. Norvežan je z nemško ekipo izgubil z 1:2, po tekmi pa je do njega v prehodu do slačilnic stopil stranski sodnik Octavian Sovre in ga prosil za avtogram, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Norvežan mu je željo izpolnil, podpisal pa se je na rumeni karton.

haaland | Avtor: Epa Epa

V pogovoru za BT Sport sta o incidentu spregovoril nekdanja zvezdnika Premier League Owen Hargreaves in Joleon Lescott.

"Lahko si njegov navijač, vendar ne moreš tega početi vpričo drugih igralcev. To ni v redu," je dejal Hargreaves. "Ni primernega trenutka za takšno početje. Zagotovo to ni dobra reklama za sodnike. Otročje," pa je dodal Lescott.

Opredelil se je tudi trener nasprotnega moštva Pep Guardiola. "Nisem videl, so mi pa povedali. Očitno je navijač. Zakaj pa ne? Sodniki so bili briljantni, na tekmi ni bilo nobenih težav. Svoje delo so opravili brez napake," je dejal španski strateg na klopi Cityja.

Ovidiu Hațegan Liga prvakov Šport Takšne napake si sodnik ne bi smel privoščiti, VAR ni smel posredovati

V poplavi odzivov je bilo moč zaslediti tudi zelo kritične.

"Imej vsaj kanček samospoštovanja," je sodniku zabrusil nek uporabnik, a so številni navijači temu nasprotovali. Marsikdo namreč meni, da dejanje ni bilo problematično.

Kot zanimivost so pri AFP izpostavili še podatek, da je bil ta sodnik eden od članov romunske sodniške ekipe, ki si je decembra lani prislužila kazen krovne zveze Uefe zaradi rasistične opazke. Takrat so Romuni v medsebojni komunikacijami z neprimernimi besedami označili temnopoltega pomočnika trenerja turške ekipe Besaksehir Pierra Weboja, zaradi česar sta obe ekipi, tudi pariški PSG, protestno zapustili igrišče, tekma pa se je nadaljevala šele po 24 urah.

Takrat je bil glavni krivec za incident četrti sodnik Sebastian Coltescu, ki ga po preiskavi sicer Uefa ni kaznovala zaradi rasizma, je pa dobil prepoved sojenja do konca sezone. Tako on kot Sovre pa sta morala na dodatni izobraževalni program Uefe.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.