Šport > Nogomet
2452 ogledov

Atomski nogomet v Nemčiji, žoga petkrat v mreži

PSG Epa
Na sporedu sta bila dvoboja med Bayernom in PSG ter Portom in Chelseajem. Do zmag so na obeh tekmah prišli gostje.

V ponovitvi finala iz minulega leta, ko so dvoboj dobili Nemci, je Bayern v četrtfinalu tokrat gostil Paris Saint Germain. Dvoboj se je začel izjemno silovito.

V prvih dveh minutah so tako domači zamudili dve priložnosti. Najprej je do nevarnega strela prišel Lucas Hernández, sodniki so pred tem spregledali prepovedani položaj, a se je vse skupaj končalo le s kotom. Po njem je do strela z glavo prišel Eric Maxim Choupo-Moting in zadel prečko.

Takoj zatem je prišel odgovor na drugi strani. Neymar je v dvoboju dveh na enega podal do Kyliana Mbappeja, ki se je v šestnajstercu Bayerna takoj odločil za strel. To ni storil najboljše, okroglo usnje je poletelo naravnost v vratarja Manuela Neuerja, ki pa se prav tako ni pretirano izkazal. Žoga se je od notranje strani njegovega stegna odbila v mrežo.

Bavarci so krenili v lov na izenačenje. Najprej so imeli na voljo prosti strel na dvajsetih metrih, a je bil ob strelu Joshue Kimmicha na pravem mestu živi zid. Gostitelji so pritiskali, gostje pa so bili nevarni iz protinapadov. V 12. minuti so Parižani znova zadeli v polno, a je bili gol Juliana Draxlerja razveljavljen, ker se je na začetku akcije v prepovedanem položaju znašel Neymar.

Vinicius Junior Liga prvakov Šport Real do dveh golov prednosti, City ob koncu le do zmage Ovidiu Hațegan Liga prvakov Šport Takšne napake si sodnik ne bi smel privoščiti, VAR ni smel posredovati

Navas je nato dvakrat preprečil izenačenje. Najprej je fenomenalno z nogami zaustavil strel z glavo Leona Goretzke, ki so ga gostje pustili samega povsem v bližini gola, nato pa je v kot uspel odbiti tudi močan poizkus Benjamina Pavarda. Bayern je grozil še naprej, Kingsley Coman si je sprva slabo ustavljal žogo, kasneje pa je prodrl pred gol, kjer je njegov strel blokiral kapetan Marquinhos. Po kotu je bil za las prepozen na žogi še Choupo-Moting.

Za zamujeno so bili Bavarci hitro kaznovani. Ob nastavljanju prepovedanega položaja jim je v 28. minuti pobegnil Marquinhos, se znašel iz oči v oči z Neuerjem in ga zanesljivo premagal za presenetljivih 0:2. Brazilec se je že nekaj minut kasneje poškodoval in je moral zapustiti igro. Neymar je ob njegovem zadetku sicer vpisal že drugo asistenco.

Bayern je v 37. minuti uspel zmanjšati zaostanek. Po natančnem predložku Pavarda je pred vrati najvišje skočil Choupo-Moting, Nevas je bil ob strelu nekdanjega soigralca nemočen.

Eric Maxim Choupo-Moting | Avtor: Epa Epa

V zaključku 51. minute je Mbappe pred kazenskim prostorom tekmeca ukradel žogo, mladega francoskega napadalca so uspeli zaustaviti, vendar se je žoga odbila do Neymarja. Ta bi moral premagati le še Neuerja, a je streljal naravnost vanj. Do odbite žoge je prišel še Angel Di Maria, njegov mlačen poizkus pa je bil ustavljen pred golovo črto.

Na drugi strani se je nato moral dvakrat izkazati Navas. Kostaričan je v prvo zaustavil bombo s 17 metrov, ki jo je preveč po sredini vrat sprožil David Alaba, v naslednji akciji pa še močan strel Pavarda, ki je letel v njegov bližnji kot. Napadi domačih so se vrstili. Navas je zaustavil še strela Comana in Kimmicha, Choupo-Moting pa je bil za las prenizek ob podaji pred gol.

Zadetek je visel v zraku, prišel pa je v 60. minuti. Kimmich je izvajal prosti strel, v šestnajstercu pa je do neoviranega strela z glavo prišel Thomas Müller. Ta je zadel za 2:2. 

A na odgovor je bilo treba počakati le osem minut. Po hitrem protinapadu je pred kazenskim prostorom do žoge prišel Mbappe, pred njim je bil Jerome Boateng. Francoz je naredil nekaj korakov v šestnajsterec, se pokrit vseeno odločil za strel, žoga je poletela skozi noge nemškemu branilcu, presenetila Neuerja in končala v bližnjem kotu. Takoj bi lahko znova izenačil Choupo-Moting, njegov prvi strel s peto je bil na robu peterca blokiran, odbitek pa je nato napadalec poslal naravnost v Navasa.

haaland "Otročje!" Šport Sodnik zakuhal škandal v tunelu, prizor izzval ostre kritike

Izjemno lepo priložnost so domači imeli še v 86. minuti, ko je Choupo-Moting obrnjen s hrbtom proti golu podajal nazaj, pritekel je Alaba in za las zgrešil. Enako se je zgodilo tudi ob poizkusu Müllerja, žoga je odskakljala le mimo druge vratnice.

V 89. minuti so domači zahtevali najstrožjo kazen zaradi igranja z roko, a si je Choupo-Moting prislužil le rumeni karton.

Porto streljal, Chelsea zadel

V Sevilli, kjer so zaradi epidemije koronavirusa morali odigrati tokratno tekmo, se je Porto na podoben način kot Juventusa v osmini finala lotil tudi Chelseja. Domači so se globoko umaknili na svojo polovico, nato pa čakali na priložnosti iz protinapadov. Prva se je ponudila v 12. minuti, ko je Mateus Uribe sprožil malce čez prečko gostujočih vrat.

V obdobju, ko je bil Porto precej boljši, pa je povedel Chelsea. Prvo priložnost Londončanov na tekmi je v 32. minuti uspešno zaključil Mason Mount. Angleški vezist se je zunaj kazenskega prostora odlično z obratom znebil svojega čuvaja in natančno nameril v dolgi kot za svoj prvi zadetek v ligi prvakov. Ob golu je pri 22. letih in 87. dneh postal najmlajši strelec Chelseaja v izločilnih bojih lige prvakov.

Chelsea | Avtor: Epa Epa

Porto je v prvem polčasu sicer osemkrat ustrelil na gol tekmeca, ob koncu so Portugalci grozili predvsem po priigranih kotih, a le dve žogi sta poleteli v okvir vrat, edini Chelseajev poizkus pa je končal v mreži.

V 47. minuti je sledila druga priložnost Londončanov na tekmi, Timo Werner je z glavo streljal preko gola. Štiri minute kasneje je precej z desne strani poskušal izenačiti Moussa Marega, vendar je bil na pravem mestu vratar Edouard Mendy. Nato je za las zgrešil želeni cilj še Luis Diaz. Po slabi uri igre so imeli gostitelji na svojem računu že 11 strelov (4 na gol).

V 72. minuti so domači ob padcu Marege zahtevali enajstmetrovko, a se piščalka slovenskega sodnika Slavka Vinčića ni oglasila. Kasneje je vso situacijo preveril tudi VAR, do spremembe odločitve ni prišlo. 

V 84. minuti je okvir portugalski vrat zatresel Christian Pulišić, nato pa je vrata za preboj Londončanov v polfinale z nogo in pol odprl Ben Chilwell. Ta je izkoristil napako, ki jo je po dolgi žogi storil Jesús Manuel Corona, mu odvzel žogo in sam stekel proti domačemu golu. Obšel je še vratarja in zadel za končnih 0:2.

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi:

Bayern : PSG   2:3 (1:2)
Choupo-Moting 37., Müller 60.; Mbappe 3., 68., Marquinhos 28.

Porto : Chelsea   0:2 (0:1)
Mount 32., Chilwell 85.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.