Šport > Nogomet
3419 ogledov

Neymarju se popolnoma zmešalo: po izključitvi v slačilnici napadel 20-letnika

Neymar Profimedia
Zloglasni Brazilec Neymar je s svojim obnašanjem uspel zakuhati nov incident.

Nobenega dvoma ni, da je Brazilec Neymar eden najbolj talentiranih nogometašev v zgodovini te prelepe igre. A žal si bomo njegovo kariero bolj kot po dosežkih in odličnih predstavah zapomnili po številnih incidentih, sramotnem obnašanju ter simuliranju na igrišču. Neymar zato nikoli ne bo dosegel veličine največjih nogometnih ikon, kljub temu da po talentu za njimi niti malo ne zaostaja.

Tudi takšne velikani, kot so Zinedine Zidane (udarec z glavo), Ryan Giggs (afera z bratovo ženo) in podobni so tekom svoje kariere doživeli posamezne incidente, a je šlo v glavnem za osamljene primere, na katere smo po neverjetnih predstavah na igriščih kmalu pozabili.

Neymar Tiago Djaló Video Šport Nova neumnost Neymarja, provinca grozi Parizu

Toda Neymar pridno skrbi, da več časa preživi na rumenih, kot pa športnih straneh medijev. Nepremišljene izjave, korona-zabave, ko se je ves svet zapiral, vsakoletne "poškodbe" v času rojstnodnevne zabave njegove sestre, stalno prigovarjanje sodnikom... Seznam sramotnega obnašanja se nadaljuje, nanj pa se je uvrstil tudi incident na tekmi z Lillom.

PSG je v 31. krogu državnega prvenstva z 1:0 izgubil proti največjim rivalom v boju za naslov državnega prvaka, kljub temu da sta zgolj Neymar in Kylian Mbappe skupaj na tržišču več vredna, kot pa celotno Lillovo moštvo, ki pa ima po novem 7 krogov pred koncem tri točke prednosti pred nesramno bogatimi Parižani.

Neymar | Avtor: Profimedia Profimedia

Neymar nad razpletom dogodkov nikakor ni mogel biti zadovoljen, po prekršku 20-letnega Tiaga Djale v samem zaključku tekme pa je svojega nasprotnika odrinil ter obema prislužil izključitev.

Tu pa se stvar še ni zaključila. Na poti v slačilnico je Neymar ves čas vrtel jezik proti Djalu, nato pa odrinil enega izmed varnostnikov ter se spravil nad svojega nasprotnika, a so ju preostali redarji uspeli pravočasno ločiti.

Mislite, da se je vsaj tukaj vse skupaj končalo? Ne, Neymar še ni imel dovolj. Po poročanju španskega Munda Deportiva naj bi Neymar nekaj ur po tekmi poklical vodstvo svojega kluba ter jim sporočil, da ima vsega dovolj ter da je njegova epizoda pri Parizu končana. 

Zaenkrat še ni znano, kako bodo lastniki kluba na vse skupaj reagirali, že zdaj pa je jasno, da je Neymar dodal novo črno piko svoji nogometni karieri.

Komentarjev 1
  • Avatar jezeran
    jezeran 14:30 04.april 2021.

    "najbolj talentiran IGRALEC" na zelenici.