Šport > Nogomet
1001 ogledov

Nova neumnost Neymarja, provinca grozi Parizu

Neymar Tiago Djaló PrtSc
Francosko nogometno državno prvenstvo se bliža koncu. Na Parku princev se je odvil eden ključnih obračunov.

V 31. kolu Ligue 1 sta se v Parizu udarila domači PSG in eden od pretendentov za naslov - Lille. Moštvo s severovzhoda Francije je presenetljivo zmagalo (0:1) in se sedem kol pred koncem tekmovanja znova prebilo na vrh.

Lille ima tri točke prednosti pred Parižani, za nameček pa slednjim za ovratnik dihata še AS Monaco in Lyon. Zaključek prvenstva bo tako precej bolj zanimiv kot v preteklih sezonah, ko je ekscesno bogati klub iz prestolnice dominiral.

rdeči karton Nepogrešljivo Šport Mineva pol stoletja od revolucije v nogometu

Na Parku princev je edini zadetek padel v 20. minuti, ko je s pomočjo sreče zadel Kanadčan Jonathan David. PSG je v nadaljevanju pritiskal, a si ni ustvaril mnogo situacij za izenačenje.

Veliko je, predvsem s prostih strelov, poizkušal Neymar. Brazilec ni bil najbolj razpoložen, na začetku drugega polčasa je dobil še rumeni karton zaradi nešportnega vedenja. Povsem pa je izgubil kontrolo ob koncu obračuna.

Po dvoboju med Neymarjem in Tiagom Djalójem je sodnik zapiskal prekršek v korist domačih, oba akterja pa sta krenila proti žogi - Brazilec z namenom hitrega izvajanja, Portugalec pa z namenom zavlačevanja.

Djaló je bil pri žogi prvi, s čimer se Neymar ni mogel sprijazniti. Zaletel se je v tekmeca in si seveda prislužil drugi rumeni in posledično rdeči karton, Djaló pa je priložnost izkoristil za ležanje na tleh.

Potem, ko je gostujoči branilec vstal, je tudi on prejel drugi rumeni karton, tako da je sledil Neymarju pod predčasno prho. Oba bosta morala izpustiti prihodnje ligaško srečanje, precej bolj pa se bo poznala odsotnost enega največjih svetovnih zvezdnikov.

Paris SG se bo ta teden na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov v Münchnu pomeril z Bayernom, nato pa bo, brez Neymarja, gostoval v Strasbourgu.

Ligue 1, 31. kolo:

Paris SG - Lille 0:1 (0:1)
AS Monaco - Metz 4:0 (0:0)
Lens - Lyon 1:1 (1:0)

NEDELJA:
Angers - Montpellier
Bordeaux - Strasbourg
Lorient - Brest
Nantes - Nice
Reims - Rennes
Nimes - St. Étienne
Marseille - Dijon

LESTVICA:
1. Lille 66
2. Paris SG 63
3. AS Monaco 62
4. Lyon 61
5. Lens 49
6. Marseille 45 (-1)
7. Rennes 44 (-1)
...
17. Lorient 29 (-1)
18. Nimes 29 (-1)
19. Nantes 28 (-1)
20. Dijon 15 (-1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice