Šport > Nogomet
7546 ogledov

Nogometni svet v šoku! V hudi nesreči umrl oče treh otrok

reflektor Reševalni pas/Twitter
V Franciji je po tekmi državnega nogometnega prvenstva med Lorientom in Rennesom prišlo do nesreče s smrtnim izidom.

Po tekmi Lorienta in Rennesa, ki jo je slednji dobil s 3:0, se je zrušil del umetne razsvetljave in zgrmel na uslužbenca Lorienta.

Nesrečnega 38-letnega delavca so skušali na kraju nesreče reanimirati, nato pa so ga hitro pripeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je po informacijah urada župana mesta Lorient Fabrica Loherja podlegel poškodbam.

Uslužbenec je na zelenici opravljal svoje dolžnosti, ko se je reflektor, namenjen za potrebe vzdrževalnih del na zelenici, nenadoma zrušil nanj. Tragični dogodek se je zgodil ob 19. uri po lokalnem času, le nekaj minut po porazu domačega moštva na stadionu Moustoirs, ki sprejme slabih 19.000 ljudi.

reflektor lorient | Avtor: Getty Images Getty Images
Po neuspelih poskusih oživljanja z defibrilatorjem so moškega sprejeli na intenzivno nego v bližnji bolnišnici, kjer pa mu žal ni bilo pomoči. Po poročanju francoskega Canal Plus je pokojnik ob udarcu doživel srčni zastoj.

Nogometaši obeh ekip so bili po tragični novici v šoku. Nekateri so se iz garderob vrnili nazaj na zelenico.

Na prizorišče so kmalu zatem prispeli lokalni gasilci, da bi preverili stanje strukture, ki podpira reflektorje. Intervjujev po tekmi ni bilo.

V bolnišnico so odpeljali še dva uslužbenca Lorienta, ki pa nista utrpela hujših fizičnih poškodb. V klubu so po nesreči že sklicali izredni sestanek.

Pokojni uslužbenec je bil oče treh otrok.

V francoskem prvenstvu je sicer Lille po neodločenem izidu proti PSG (0:0) znova zasedel vrh lestvice. Rennes je peti, Lorient pa zaseda 19. mesto.