Šport > Nogomet
2994 ogledov

Vroče rivalstvo končano s pretepom: Di María pljuval, Neymar kričal o rasizmu!

Layvin Kurzawa Álvaro González PSG Marseille Epa
Veliki derbi francoskega prvenstva se je končal s petimi rdečimi kartoni v sedmi minuti sodnikovega dodatka.

V tretjem kolu Ligue 1 se je odvil "Le Classique" - veliki obračun med Paris Saint-Germainom in Marseillejem. Čeprav je nesramno bogati PSG v zadnjih letih popoln vladar v deželi aktualnih svetovnih prvakov, pa derbi vseeno poskrbi za čustvene izbruhe.

Tokrat so se po dolgem času, točneje po devetih letih, v Parizu veselili gostje z južne obale (0:1). Edini gol je v 31. minuti zabil Florian Thauvin, toda vso pozornost je ukradel pretep ob zaključku tekme.

neymar Uradno Šport Neymar uredil vse podrobnosti dogovora

Srečanje je bilo polno ostrih startov in provokacij, vrhunec pa se je zgodil v šesti minuti dodatka drugega polčasa. Po prekršku nad enim od gostov so si nogometaši skočili v lase in padlo je nekaj boksarskih udarcev ter brc s pridihom mešanih borilnih veščin. 

Sodnik je pri domačih zaradi petelinjenja izključil Layvina Kurzawo in Leandra Paredesa, pri gostih pa Daría Benedetta in Jordana Amavija.

Posebna zgodba pa je bila bitka med španskim branilcem Álvarom Gonzálezom in brazilskim zvezdnikom Neymarjem. Nekaj trenutkov pred popolno eskalacijo konflikta sta se omenjena nogometaša zapletla v verbalni dvoboj, v katerem je prednjačil vidno razdraženi Neymar.

Brazilec je Španca obtoževal rasizma in to večkrat glasno poudaril pri sodnikih. Delilci pravice se niso oglasili, čeprav bi na skoraj praznem stadionu lahko slišali tovrstne žaljivke, če je do njih res prišlo. Vse skupaj je podkrepil Neymarjev soigralec Ángel di María, ki je Álvaru pljunil v obraz. Tudi to je sodnikom ušlo.

Po ogledu posnetka po koncu pretepa je sodnik nato izključil Neymarja, ki se je v gneči spravil prav nad Álvara. Tudi ob odhodu z igrišča je Brazilec kričal o rasizmu.

Čeprav je bilo pretekli konec tedna na sporedu tretje kolo Ligue 1, sta tako PSG kot Marseille zaenkrat odigrala le dve tekmi. Parižani so po porazu v Lensu še drugič izgubili, Marseille pa je po slavju v Brestu (2:3) še drugič zmagal. 

Komentarjev 1
  • rifeme9696 11:21 14.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

Sorodne novice