Šport > Nogomet
7642 ogledov

Neymar se "seli" k Oblaku

neymar Epa
Brazilski nogometaš se je po 15 letih razšel z ameriškim športnim gigantom.

Brazilski nogometni superzvezdnik Neymar in podjetje Nike sta po desetletju in pol končala eno najbolj odmevnih sponzorskih sodelovanj, so sporočili iz ameriškega podjetja. Pri Nikeju so mladega nogometaša podprli, ko je imel ta komaj 13 let.

Brazilski mediji pa poročajo, da se Neymar seli k Pumi, ki sodeluje tudi s Slovencem Janom Oblakom.

neymar Komedija Šport Neymar čestital napačnemu klubu

"Lahko vam potrdim, da Neymar ni več športnik Nikeja," je za francosko agencijo AFP dejal predstavnik Nikeja Josh Benedek, ki pa drugih podatkov o koncu 15-letnega sodelovanja ni želel razkriti.

Brazilska novičarska stran UOL poroča, da se Neymar in Nike po več mesecih pogajanj nista mogla dogovoriti o vsoti denarja za podaljšanje pogodbe, zato je sodelovanje padlo v vodo.

Medtem mediji poročajo, da je 28-letni napadalec PSG in talisman brazilske reprezentance v pogovorih z Nikejevim nemškim tekmecem Pumo.

Pri Pumi za zdaj sicer niso potrdili, da se dogovarjajo za sodelovanje z Neymarjem, najdražjim igralcem v zgodovini nogometa, ko se je leta 2017 za 222 milijonov evrov preselil iz Barcelone k PSG.

Pri magazinu Forbes ocenjujejo, da je Neymar sedma najbolje plačana slavna oseba na svetu, na leto pa naj bi skupaj s sponzorskimi prihodki zaslužil po 95,5 milijona dolarjev (približno 81,33 milijona evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.